Tillåta enheter från tredje part att gå med i Meet-videomöten

Tillåt att personer går med i organisationens Meet-möten från externa videokonferenssystem som Zoom, Skype och Webex.

Gå med i Meet-möten från en Zoom Room-enhet

För att gå med i Meet-möten måste Zoom-rummet konfigureras med Zoom-administratören. Mer information om enheter som stöds och hur du aktiverar Meet-kompatibilitet för dina Zoom-rum finns i supportartikeln för Zoom.

Vissa Meet-funktioner stöds inte när du går med från ett Zoom-rum. Exempel:
  • Presentera via HDMI
  • Stöd för två skärmar
  • Ändra layout
  • Textning
  • Aktiviteter (Omröstningar, Frågor och svar, Inspelning, Smågrupper)
  • Chat

Användare som befinner sig nära enheten kan gå med i schemalagda Meet-möten som är inställda som privata i Google Kalender utan att behöva ange en möteskod.

Tillåt Zoom Rooms att ansluta till Meet utan att fråga

Skapa en kompatibilitetstoken och lägg till den i Zoom-administratören.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Kompatibilitetstokenföljt avLägg till en token.
    Administratörsbehörigheten Tjänstinställningar krävs.
  4. Välj Zoom på menyn.
  5. Ange ett namn på token och klicka på Skapa en token.
  6. Kopiera token och klicka på Stäng
    Viktigt! Kopiera token. Det här är din enda chans.
  7. Gå till Zoom Web Portal och logga in som administratör med behörighet att redigera inställningarna för Zoom Rooms. Lägg till din unika token.
  8. Öppna Room Management i Zooms webbportal följt av Zoom Roomsföljt avSupport Google Meet web client meeting on Zoom Rooms.
  9. Klistra in token i fältet Google Meet Interop Token.
    Mer information finns i supportartikeln för Zoom.
Gå med i Meet-möten från en Cisco Webex-enhet

Om du vill gå med i möten måste den Cisco Webex-enhet som stöds konfigureras med Cisco Control Hub. Mer information finns i dokumentationen för Cisco Webex.

Vissa Meet-funktioner stöds inte när du går med från en Cisco Webex-enhet. Exempel:

• Presentera via HDMI
  • Stöd för två skärmar
  • Ändra layout
  • Textning
  • Aktiviteter (Omröstningar, Frågor och svar, Inspelning, Smågrupper)
  • Skicka chatt

Tillåt Webex-system att ansluta utan att fråga

Skapa en kompatibilitetstoken och lägg till den i Cisco Webex Control Hub.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Kompatibilitetstokenföljt avLägg till en token.
    Administratörsbehörigheten Tjänstinställningar krävs.
  4. Välj Cisco på menyn.
  5. Ange ett tokennamn och klicka på Skapa en token.
  6. Kopiera token och klicka på Stäng.
    Viktigt! Kopiera token. Det här är din enda chans.
  7. Gå till Cisco Webex Control Hub och lägg till din unika token.
    Mer information finns i Cisco Webex-dokumentationen.
Gå med i Meet-möten från andra enheter från tredje part med Pexip

Om system från tredje part ska kunna gå med i Meet-möten måste de bygga på standarder (SIP/H.323). De kan finnas i eller utanför organisationen.

Om ett system från tredje part har kalenderintegration som har stöd för URI:er (Uniform Resource Identifier) för SIP kan personer gå med i Meet-möten med ett tryck.

Följande system från tredje part stöds:

• Cisco
  • Polycom
  • Lifesize
  • Sony
  • Microsoft Skype for Business och Surface Hub

Visa alla enheter som stöds.

Innan du börjar

Om du vill använda Meet med maskinvarusystem måste du använda Google Workspace-partnerprodukten Pexip for Google Meet.

1. Registrera dig för kompatibilitetstjänsten Pexip for Google Meet i Anslut dina mötesrum till Google Meet.
  2. Konfigurera Pexip för användning med Google Meet.
  3. Om du vill låta deltagarna ansluta till Meet-möten via Skype for Business skaffar du ett Skype for Business-värdnamn från Pexip.

När du har registrerat dig kontaktar Pexip dig för att slutföra konfigurationen.

Aktivera Meet-kompatibilitet för Pexip

Steg 1: Lägg till gateways för kompatibilitet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Kompatibilitetstokenföljt avLägg till en token.
    Administratörsbehörigheten Tjänstinställningar krävs.
  4. Välj Pexip på menyn.
  5. Ange ett tokennamn och klicka på Skapa en token.
  6. Kopiera token och klicka på Stäng.
    Viktigt! Kopiera token. Det här är din enda chans.
  7. Skicka gatewaytoken till Pexip.
  8. Välj hur system från tredje part ansluter till denna gateway under Betrodda enheter på listan över kompatibla enheter:
    • Om du vill kräva att system från tredje part frågar innan du går med i ett möte klickar du på Inaktivera .
    • Om du vill tillåta att system från tredje går med utan att behöva fråga först klickar du på Aktivera .

Steg 2: Aktivera Meet-kompatibilitet för Pexip

1. I avsnittet Meet-videoinställningar klickar du på Gateway-kompatibilitet.
  2. I avsnittet Kompatibilitet markerar du rutan Tillåt kompatibilitet med andra system.
  3. Välj format för de mötes-id:n som används för att gå med i möten. Vi rekommenderar att du använder långa mötes-id:n. Mer information finns i Metodtips för mötes-id.
  4. Ange IP-adress till gateway, gatewayvärdnamn och prefix för mötes-id. Externa gäster använder dem för att gå med i Meet-möten via system från tredje part. Det du anger ska matcha inställningarna för Pexip Infinit Gateway.
  5. (Valfritt) Så här ställer du in kompatibilitet för Skype for Business:
    1. I avsnittet Kompatibilitet med Skype for Business markerar du rutan Ange en ytterligare gateway för Skype for Business-användare
    2. I fältet Värdnamn anger du värdnamnet för Pexip Skype for Business. Kontakta Pexip för att få värdnamnet.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

I de flesta fall upptäcker kalenderintegrationer från tredje part nya SIP URI för Meet och kommande Meet-videomöten visas automatiskt i möteslistor.

Deltagare som vill ha information om att gå med i Skype for Business kan klicka på Fler alternativ för att gå med i kalenderhändelsen eller inbjudan.

Information som Google delar med Pexip

När du har aktiverat kompatibiliteten mellan Google Meet och externa konferenssystem för organisationer delar Google följande med Pexip:

• Att kompatibiliteten har aktiverats för domänen Google Workspace och att en autentiseringstoken har skapats. Pexip kräver denna information för validering och efterlevnad.
  • Felsökning och felsökningsinformation. Detta inkluderar mötesloggar som innehåller deltagar-id:n, möteskoder och enhetsinformation.

Relaterade ämnen

För administratörer:

För användare:

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.