Apparaten van derden toestaan deel te nemen aan Meet-videovergaderingen

Laat mensen deelnemen aan Meet-vergaderingen van uw organisatie via videovergadersystemen van derden, zoals Zoom, Skype en Webex.

Deelnemen aan Meet-vergaderingen vanaf een Zoom Room-apparaat

Als u wilt deelnemen aan Meet-vergaderingen, moet u de Zoom Room instellen via Zoom-beheer. Ga naar het supportartikel over Zoom voor meer informatie over ondersteunde apparaten en hoe u Meet-interoperabiliteit aanzet voor uw Zoom Rooms.

Sommige Meet-functies worden niet ondersteund als u deelneemt vanuit een Zoom Room. Voorbeeld:
  • Presenteren via HDMI
  • Ondersteuning voor twee schermen
  • Lay-out wijzigen
  • Ondertiteling
  • Activiteiten (polls, vraag- en antwoordsessies, opnamen, breakoutruimten)
  • Chat

Gebruikers die zich fysiek in de buurt van het apparaat bevinden, kunnen deelnemen aan geplande Meet-vergaderingen die zijn ingesteld op privé in Google Agenda, zonder dat ze de code van de vergadering hoeven in te voeren.

Toestaan dat Zoom Rooms verbinding maakt met Meet zonder te vragen

Genereer een interoperabiliteitstoken en voeg deze toe aan de Zoom-beheerder.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Interoperabiliteitstokensand thenEen token toevoegen.
    Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.
  4. Selecteer Zoom in het menu.
  5. Voer een naam in voor de token en klik op Een token maken.
  6. Kopieer de token en klik op Sluiten.
    Belangrijk: Kopieer de token.Dit is uw enige kans.
  7. Ga naar de Zoom-webportal en log in als beheerder met het recht om de instellingen voor de Zoom Rooms te bewerken. Voeg uw unieke token toe.
  8. Ga in de Zoom-webportal naar Ruimtebeheerand thenZoom Roomsand thenOndersteuning voor Google Meet-webclientvergaderingen in Zoom Rooms
  9. Plak de token in het veld Google Meet-interoperabiliteitstoken.
    Ga naar het supportartikel voor Zoom voor meer informatie.
Deelnemen aan Meet-vergaderingen vanaf een Cisco Webex-apparaat

Als u wilt deelnemen aan vergaderingen, moet het ondersteunde Cisco Webex-apparaat worden geconfigureerd met de Cisco Control Hub. Ga naar de Cisco Webex-documentatie voor meer informatie.

Sommige Meet-functies worden niet ondersteund als u deelneemt vanaf een Cisco Webex-apparaat. Voorbeeld:

• Presenteren via HDMI
  • Ondersteuning voor twee schermen
  • Lay-out wijzigen
  • Ondertiteling
  • Activiteiten (polls, vraag- en antwoordsessies, opnamen, breakoutruimten)
  • Chat sturen

Toestaan dat Webex-systemen ongevraagd verbinding maken

Genereer een interoperabiliteitstoken en voeg deze toe aan de Cisco Webex Control Hub.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Interoperabiliteitstokensand thenEen token toevoegen.
    Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.
  4. Selecteer Cisco in het menu.
  5. Voer een tokennaam in en klik op Een token maken.
  6. Kopieer de token en klik op Sluiten.
    Belangrijk: Kopieer de token.Dit is uw enige kans.
  7. Ga naar Cisco Webex Control Hub en voeg uw unieke token toe.
    Ga naar de Cisco Webex-documentatie voor meer informatie.
Deelnemen aan Meet-vergaderingen via andere apparaten van derden met Pexip

Systemen van derden moeten zijn gebaseerd op de SIP/H.323-standaard voordat gebruikers erop kunnen deelnemen aan Meet-vergaderingen. De systemen kunnen zich binnen of buiten uw organisatie bevinden.

Als een systeem van derden agenda-integratie bevat waarin SIP-URI's (Uniform Resource Identifiers) worden ondersteund, kunnen deelnemers ook met één keer tikken deelnemen aan Meet-vergaderingen.

Ondersteunde systemen van derden zijn onder andere:

• Cisco
  • Polycom
  • Lifesize
  • Sony
  • Microsoft Skype voor Bedrijven en Surface Hub

Alle ondersteunde apparaten bekijken

Voordat u begint

Als u Meet met systemen van derden wilt gebruiken, moet u het Google Workspace-partnerproduct Pexip for Google Meet gebruiken.

1. Meld u aan voor de Pexip for Google Meet-interoperabiliteitsservice via Uw vergaderruimtes koppelen aan Google Meet.
  2. Configureer Pexip om te werken met Google Meet.
  3. Als u wilt dat deelnemers via Skype voor Bedrijven kunnen deelnemen aan Meet-vergaderingen, moet u een hostnaam voor Skype voor Bedrijven aanvragen bij Pexip.

Nadat u zich heeft geregistreerd, neemt Pexip contact met u op om de installatie af te ronden.

Meet-interoperabiliteit aanzetten voor Pexip

Stap 1: Interoperabiliteitsgateways toevoegen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Interoperabiliteitstokensand thenEen token toevoegen.
    Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.
  4. Selecteer Pexip in het menu.
  5. Voer een tokennaam in en klik op Een token maken.
  6. Kopieer de token en klik op Sluiten.
    Belangrijk: Kopieer de token.Dit is uw enige kans.
  7. Stuur de gatewaytoken naar Pexip.
  8. Kies op de lijst met interoperabiliteitstokens, onder Vertrouwde apparaten, hoe u wilt dat systemen van derden verbinding maken met deze gateway:
    • Als u wilt dat systemen van derden om toestemming vragen voordat ze deelnemen aan een vergadering, klikt u op Uit .
    • Als u wilt dat systemen van derden kunnen deelnemen zonder om toestemming te hoeven vragen, klikt u op Aan .

Stap 2: Meet-interoperabiliteit aanzetten voor Pexip

1. Klik in het gedeelte Meet-video-instellingen op Gateway Interoperabiliteit.
  2. Vink in het gedeelte Interoperabiliteit het vakje aan voor Interoperabiliteit met andere systemen toestaan.
  3. Kies de indeling van de vergadering-ID's die moeten worden gebruikt om deel te nemen aan vergaderingen. We raden u aan lange vergadering-ID's te gebruiken. Ga naar Praktische tips voor vergaderings-ID voor meer informatie.
  4. Voer het gateway-IP-adres, de gateway-hostnaam en het voorvoegsel voor de vergadering-ID in. Externe gasten gebruiken deze om via systemen van derden deel te nemen aan Meet-vergaderingen. Deze invoer moeten overeenkomen met de instellingen van uw Pexip Infinity-gateway.
  5. (Optioneel) Ga als volgt te werk om interoperabiliteit in te stellen voor Skype voor Bedrijven:
    1. Vink in het gedeelte Interoperabiliteit met Skype voor Bedrijven het vakje aan voor Een aanvullende gateway bieden aan gebruikers van Skype voor Bedrijven.
    2. Voer in het veld Hostnaam de hostnaam voor Skype voor Bedrijven van Pexip in. Neem contact op met Pexip om deze hostnaam te krijgen.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

In de meeste gevallen worden nieuwe SIP-URI's voor Meet gevonden door bestaande agenda-integraties van derden en worden toekomstige Meet-videovergaderingen automatisch weergegeven op vergaderlijsten.

Als deelnemers deelnamegegevens voor Skype voor Bedrijven willen controleren, kunnen ze in de agenda-afspraak of -uitnodiging klikken op Meer opties voor deelnemen.

Informatie die Google deelt met Pexip

Als interoperabiliteit tussen Google Meet en vergadersystemen van derden aanstaat voor uw organisatie, deelt Google deze informatie met Pexip:

• Dat interoperabiliteit aanstaat voor uw Google Workspace-domein en dat er een verificatietoken is gemaakt. Pexip heeft deze gegevens nodig voor validatie- en nalevingsdoeleinden.
  • Informatie over foutopsporing en probleemoplossing. Dit is inclusief vergaderingslogboeken met deelnemers-ID's, codes van vergaderingen en apparaatgegevens.