Styr vem som kan lägga till användare direkt

Som G Suite-administratör kan du styra vem som kan lägga till användare och grupper direkt i grupper på Google+ (utan att skicka en inbjudan). ​Så här tillåter du alla gruppägare och moderatorer att lägga till användare direkt: Eller också kan du använda behörigheten att lägga till flera användare samtidigt så att enbart specifika administratörer kan lägga till användare eller grupper direkt.

En användare måste finnas på domänen eller organisationen där Google+ är aktiverat för att kunna lägga till eller läggas till. Du behöver inte vara medlem i gruppen för att lägga till den. Mer information om hur du lägger till Google-grupper finns i Moderera en grupp: Detaljer om grupper.

Tillåta alla ägare eller moderatorer att lägga till användare direkt

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Google+ från administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Avancerade inställningar.
  4. Om du vill ändra inställningen efter organisation väljer du en organisation där Google+ är aktiverat.
  5. Håll muspekaren över avsnittet Lägga till användare direkt och klicka på Redigera Redigera.
  6. Markera rutan Tillåt.
  7. Klicka på Spara.

Tillåt enbart administratörer med behörighet att lägga till flera användare samtidigt att lägga till användare direkt

Du kan skapa en anpassad administratörsroll med behörighet att lägga till flera användare samtidigt. Tillämpa sedan rollen på specifika ägare eller moderatorer så att de kan lägga till användare i grupper.

1. Följ stegen i Skapa en anpassad administratörsroll för att skapa och namnge en anpassad roll.
  2. På fliken Behörigheter (i den nya anpassade administratörsrollen) expanderar du Tjänster följt av Google+.
  3. Markera rutan Lägg till många användargrupper åt gången i grupper.
  4. Följ anvisningarna för att tilldela en användare rollen.