Styr vem som kan lägga till användare direkt i Google+

Som G Suite-administratör kan du styra vem som kan lägga till användare och grupper direkt i grupper på Google+ (utan att skicka en inbjudan). ​Så här tillåter du alla gruppägare och moderatorer att lägga till användare direkt: Eller också kan du använda behörigheten att lägga till flera användare samtidigt så att enbart specifika administratörer kan lägga till användare eller grupper direkt.

En användare måste finnas på domänen eller organisationen där Google+ och Groups for Business är aktiverat för att kunna lägga till eller läggas till. Du behöver inte vara medlem i gruppen för att lägga till den. Mer information om hur du lägger till Google-grupper finns i Moderera en grupp: Detaljer om grupper.

Tillåta alla ägare eller moderatorer att lägga till användare direkt

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Google+ från administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Avancerade inställningar.
  4. Klicka på Lägg till användare direkt under Avancerade inställningar.
  5. Välj en organisationsenhet eller grupp till vänster. Annars gäller inställningen för alla.

6. Markera rutan Tillåt.

7. Klicka på Spara. Om du har gjort ändringar i en organisationsenhet eller grupp kan du ha alternativet att ärva/åsidosätta en organisation eller ta bort inställningen för en grupp.

Tillåt enbart administratörer med behörighet att lägga till flera användare samtidigt att lägga till användare direkt

Du kan skapa en anpassad administratörsroll med behörighet att lägga till flera användare samtidigt. Tillämpa sedan rollen på specifika ägare eller moderatorer så att de kan lägga till användare i grupper.

1. Följ stegen i Skapa en anpassad administratörsroll för att skapa och namnge en anpassad roll.
  2. På fliken Behörigheter (i den nya anpassade administratörsrollen) expanderar du Tjänster följt av Google+.
  3. Markera rutan Lägg till många användargrupper åt gången i grupper.
  4. Följ anvisningarna för att tilldela en användare rollen.