Gmail markerar giltiga e-postmeddelanden som skräppost

Ibland markeras meddelanden i Gmail från avsändare utanför domänen felaktigt som skräppost. Som administratör följer du stegen i den här artikeln för att lösa problemet och förhindra att det uppstår igen.

Felsökningstips

Utöka alla  |  Komprimera alla

Åtgärder som alla användare bör utföra

Uppmuntra personer i organisationen att göra följande:

Markera felaktigt klassificerade meddelanden som Ej skräppost

Gmail använder maskininlärning för att bättre förstå dina inställningar och känna igen skräppost. När du manuellt markerar ett meddelande som inte skräppost lär du Gmail hur meddelanden adresserade till dig ska hanteras.

Lägg till betrodda avsändare i din personliga kontaktlista

Användare på din domän kan hantera sin personliga kontaktlista i Gmail. När en användare lägger till en extern adress på sin kontaktlista markerar Gmail inte meddelanden från den externa adressen som skräppost.

Åtgärd som administratörer ska utföra

Lägga till betrodda avsändare i filtret för att hoppa över skräppost

Skapa en godkännandelista genom att lägga till domäner eller adresser på en lista över avsändare som hoppar över Gmails skräppostfilter. Det är mer sannolikt att meddelanden från domäner eller e-postadresser som finns i ditt skräppostfilter levereras till användarnas inkorgar.

Obs! Om Gmail identifierar ett meddelande som misstänkt kan det avvisas eller skickas till skräpposten även om avsändaren finns på godkännandelistan.

Åtgärd som externa avsändare kan utföra

Informera dina betrodda kunder, leverantörer och andra om att de ska autentisera sin skickade e-post. Google rekommenderar att dessa standarder för e-postautentisering används.

Metodtips för e-postautentisering

Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar dessa metoder för e-postautentisering för din domän:

• SPF hjälper servrar att verifiera att meddelanden som verkar komma från en viss domän skickas från servrar som har auktoriserats av domänägaren.
  • DKIM lägger till en digital signatur i alla meddelanden. Då kan mottagande servrar verifiera att meddelanden inte är förfalskade och inte har ändrats under överföringen.
  • DMARC autentiserar meddelanden med SPF och DKIM och hanterar misstänkta inkommande meddelanden.
Utförliga anvisningar finns i Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost.

Följ riktlinjerna för massutskick i Gmail

Om du vill optimera leveransen av stora mängder e-post från Gmail eller externa e-postavsändare läser du Förhindra att e-post till Gmail-användare blockeras eller skickas till skräpposten