Gedeelde Drives beheren als beheerder

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education PlusEssentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als u een manager van een gedeelde Drive bent, gaat u hiernaartoe.

Als beheerder kunt u de leden en het toegangsniveau van gedeelde Drives in uw organisatie wijzigen. U kunt ook de instellingen voor delen van een gedeelde Drive en de standaardinstellingen voor delen van alle nieuwe gedeelde Drives wijzigen. Als u bijvoorbeeld wilt dat een specifieke gebruiker geen toegang heeft tot een gedeelde Drive, kunt u deze gebruiker verwijderen of het toegangsniveau van de gebruiker wijzigen.

Op deze pagina

Leden toevoegen aan of verwijderen uit een gedeelde Drive

Als beheerder moet u mogelijk leden toevoegen aan een gedeelde Drive via de Beheerdersconsole als de gedeelde Drive geen leden of managers heeft. U moet leden misschien ook verwijderen uit een gedeelde Drive als ze geen toegang mogen hebben tot de content.

Opmerking: U kunt maximaal 100 groepen toewijzen aan een gedeelde Drive en maximaal 600 leden (groepen en individuele gebruikers). Een gedeelde Drive kan niet meer dan 50.000 individuele leden hebben via groepen en individuele gebruikers.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gedeelde Drive die u wilt updaten en klik op Leden beheren. Als u veel gedeelde Drives heeft, kunt u de lijst filteren op de naam van gedeelde Drive of andere kenmerken.
    1. Als u gedeelde Drives zonder leden wilt bekijken, klikt u op Een filter toevoegenand thenGeen leden.
    2. Als u gedeelde Drives zonder manager wilt gebruiken, klikt u op Een filter toevoegenand thenGeen managers.
  5. Zo voegt u een persoon of groep toe:
    1. Voer het e-mailadres in.
    2. Selecteer een toegangsniveau.
    3. Selecteer of u mensen op de hoogte wilt stellen en voeg een bericht toe als u dat wilt.
    4. Klik op Verzenden (als u ervoor hebt gekozen om mensen op de hoogte te stellen) of op Delen (als u ervoor hebt gekozen om mensen niet op de hoogte te stellen).
  6. Zo verwijdert u een persoon of groep:
    1. Klik naast de naam van de persoon of groep op het toegangsniveau.
    2. Klik op Toegang verwijderen.

Opmerking:Als je leden verwijdert uit een gedeelde Drive, raken ze ook de toegang kwijt tot bestanden en mappen in de gedeelde Drive die rechtstreeks met ze zijn gedeeld.

7. Klik op Opslaan.

Het toegangsniveau van een lid van een gedeelde Drive wijzigen

Als beheerder kunt u het toegangsniveau van een lid van een gedeelde Drive wijzigen, zelfs als u geen manager van de gedeelde Drive bent. Als u bijvoorbeeld wilt dat een specifieke gebruiker managerstoegang tot een gedeelde Drive heeft, kunt u het toegangsniveau van de gebruiker verlagen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gedeelde Drive met het lid dat u wilt updaten en klik op Leden beheren. Als u veel gedeelde Drives heeft, kunt u de lijst filteren op de naam van gedeelde Drive of andere kenmerken.
  5. Klik in de rij van het lid dat u wilt updaten op het huidige toegangsniveau en klik vervolgens op het nieuwe toegangsniveau.
  6. Klik op Gereed.

De standaardinstellingen voor delen instellen voor gedeelde Drives

Als beheerder kunt u de standaardinstellingen voor delen instellen voor gedeelde Drives op basis van de organisatie-eenheid waaraan ze zijn toegewezen. U kunt ook voorkomen dat leden met de rol Manager deze instellingen kunnen wijzigen. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat gebruikers in een organisatie-eenheid content delen buiten uw organisatie, kunt u extern delen blokkeren en instellen dat managers de instelling niet kunnen wijzigen.

Belangrijk: De standaardinstellingen voor delen gelden alleen voor nieuwe gedeelde Drives. Als u bestaande gedeelde Drives heeft waarvoor u de instellingen voor delen wilt wijzigen, gaat u naar het volgende gedeelte.

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Selecteer Instellingen voor delen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Stel de standaardinstellingen voor delen in voor nieuwe gedeelde Drives en kies of deze beheerders deze instellingen kunnen overschrijven.
    • Als u niet wilt dat externe gebruikers toegang krijgen tot bestanden in gedeelde Drives, verwijdert u het vinkje voor het tweede vak. Externe gebruikers hebben geen toegang, zelfs niet als u gebruikers toestaat bestanden te delen buiten uw organisatie. Met deze instelling kunnen beheerders van gedeelde Drives ook geen externe gebruikers toevoegen als lid. Als gebruikers geen items mogen delen in Drive buiten uw organisatie, heeft deze instelling geen effect, omdat deze de instelling voor delen niet kan overschrijven.
    • Als u niet wilt dat leden van een gedeelde Drive niet-leden toegang geven tot bestanden in gedeelde Drives, ze kunnen bewerken, erop kunnen reageren of ze kunnen bewerken, of deze bestanden delen met een link, verwijdert u het vinkje uit het derde vakje. U kunt dit bijvoorbeeld doen voor organisatie-eenheden die gevoelige gegevens verwerken die niet moeten worden gedeeld buiten die organisatie-eenheid.
    • Als je niet wilt dat Contentbeheerders mappen delen, vink je het selectievakje Contentbeheerders toestaan mappen te delen uit. U kunt dit bijvoorbeeld doen als u wilt dat alleen beheerders mappen kunnen delen.
    • Als u niet wilt dat leden van de gedeelde Drive die weergaverechten of reageerrechten hebben, bestanden in gedeelde Drives kunnen downloaden, kopiëren of afdrukken, verwijdert u het vinkje uit het vierde vakje. U kunt dit bijvoorbeeld doen voor organisatie-eenheden die werken met vertrouwelijke gegevens of projecten.
      Opmerking: Bestanden en mappen in gedeelde Drives behouden deze instelling als ze worden verplaatst uit gedeelde Drives. In het geval van mappen kan de instelling niet worden teruggezet nadat het bestand in Mijn Drive staat.
    • Als u niet wilt dat leden van de gedeelde Drive met beheerderstoegang deze standaardinstellingen kunnen wijzigen, verwijdert u het vinkje voor het eerste vakje. In de meeste gevallen wilt u mogelijk beheerders van gedeelde Drives toestaan de toegangsinstellingen voor een gedeelde Drive te wijzigen, zodat ze kunnen samenwerken met externe gebruikers of andere teams.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Instellingen voor delen wijzigen voor een gedeelde Drive

Voordat u begint:

• Als u de instellingen voor delen beperkter maakt, hebben sommige gebruikers mogelijk geen toegang meer. Als u de instellingen voor delen minder beperkend maakt, kunnen sommige gebruikers toegang krijgen. Bekijk de inhoud van de gedeelde Drive om te zien wat er wel en niet kan worden gedeeld.
  • De instellingen voor delen van gedeelde Drives worden overschreven door de instellingen voor delen van Drive als de Drive-instellingen strenger zijn. Zie Gegevensbeleid beheren voor specifieke gedeelde Drives voor meer informatie over instellingen voor delen en gedeelde Drives.
De instellingen voor delen van een gedeelde Drive updaten:
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gedeelde Drive die u wilt updaten en klik op Instellingen. Als u veel gedeelde Drives heeft, kunt u de lijst filteren op de naam van gedeelde Drive of andere kenmerken.
  5. Update de instellingen voor delen. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen als u updatet.
  6. (Optioneel) Als u niet wilt dat managers van gedeelde Drives uw nieuwe instellingen overschrijven, haalt u het vinkje weg voor het eerste vakje.
  7. Klik op Gereed.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Beperken wie content kan verplaatsen naar externe gedeelde Drives

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus; Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; G Suite Business.  Versies vergelijken

U kunt bepalen welke gebruikers bestanden en mappen naar locaties buiten uw organisatie kunnen verplaatsen als content op deze manieren wordt verplaatst:

• Een gedeelde Drive in uw organisatie naar:
    • Een gedeelde Drive die eigendom is van een andere organisatie
    • De Mijn Drive van iemand in een andere organisatie
  • Van de Mijn Drive van iemand in uw organisatie naar een gedeelde Drive die eigendom is van een andere organisatie
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenOpties voor delen.
  4. Selecteer de juiste organisatie-eenheid of groep.
  5. Selecteer een optie onder Content distribueren buiten uw organisatie:
    • Iedereen
      • Mensen met beheerderstoegang tot een gedeelde Drive kunnen bestanden verplaatsen vanuit die gedeelde Drive naar een Drive-locatie in een andere organisatie. Meer informatie
      • Daarnaast kunnen mensen in de geselecteerde organisatie-eenheid of groep content uit hun Mijn Drive verplaatsen naar een gedeelde Drive die eigendom is van een andere organisatie (bijvoorbeeld een ander bedrijf of andere school). Meer informatie
    • Alleen gebruikers in uw organisatie
      • Mensen met beheerderstoegang tot een gedeelde Drive kunnen bestanden verplaatsen vanuit die gedeelde Drive naar een Drive-locatie in een andere organisatie.
      • Daarnaast kunnen gebruikers in de geselecteerde organisatie-eenheid of groep content uit hun Mijn Drive verplaatsen naar een gedeelde Drive die eigendom is van een andere organisatie.
    • Niemand
      • Bestanden in een gedeelde Drive kunnen niet worden verplaatst naar een Drive-locatie in een andere organisatie.
      • Niemand in de geselecteerde organisatie-eenheid of groep content uit Mijn Drive verplaatsen naar een gedeelde Drive die eigendom is van een andere organisatie.
      • Niemand in de geselecteerde organisatie-eenheid of groep kan bestanden maken in een gedeelde Drive die eigendom is van een andere organisatie.
  6. Klik op Opslaan.

Belangrijk: Als u een onderliggende organisatie-eenheid of groep selecteert, geldt deze instelling nog steeds alleen voor verplaatsen van content uit de Mijn Drive van een gebruiker naar een gedeelde Drive in een andere organisatie (bijvoorbeeld een ander bedrijf of andere school). Als de organisatie-eenheid op het hoogste niveau toestaat dat gebruikers bestanden kunnen delen buiten de organisatie, maar de onderliggende organisatie-eenheid niet, kan de gebruiker geen bestanden delen buiten de organisatie.

Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Gedurende deze tijd kunnen zowel oude als nieuwe instellingen om beurten worden afgedwongen.

Gebruikersactiviteit in gedeelde Drives bekijken

U kunt het Drive-controlelogboek gebruiken om te bekijken wanneer bestanden, instellingen of leden van gedeelde Drives zijn gewijzigd en door wie de wijzigingen zijn aangebracht.

Gedeactiveerde gedeelde Drives controleren en er bezwaar tegen maken

Als Google detecteert dat een gedeelde Drive content bevat die de Servicevoorwaarden schendt, kan de gedeelde Drive worden uitgezet. Uw content wordt niet verwijderd, maar gebruikers hebben er pas toegang toe als de gedeelde Drive na uw bezwaar door Google wordt hersteld.

Als u denkt dat de gedeelde Drive ten onrechte is uitgezet, kunt u een beoordelingsverzoek indienen. U heeft 29 dagen de tijd om bezwaar te maken. Als u geen bezwaar maakt, wordt de uitgeschakelde gedeelde Drive automatisch verwijderd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Klik op Een filter toevoegenand thenStatusand thenUit en klik op Toepassen.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de uitgezette gedeelde Drive waarvoor u bezwaar wilt maken en klik op Meerand thenBeoordeling aanvragen.

Uw bezwaar voor de gedeelde Drive is beoordeeld. Na goedkeuring wordt de gedeelde Drive hersteld.