Överföra en prenumeration från en återförsäljare

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om en Google-återförsäljare fakturerar dig direkt för en prenumeration kan du överföra prenumerationshanteringen – antingen direkt till Google eller till en annan återförsäljare.

Om du vill hitta en auktoriserad återförsäljare i ditt område använder du katalogen Google Partnersökning.

Om du har förbetalt eventuella prenumerationsavgifter till din nuvarande återförsäljare läser du om återbetalningar (nedan) innan du överför din prenumeration till en annan återförsäljare.

Om du har en e-postverifierad Google Workspace Business-utgåva: För närvarande kan du inte överföra en prenumeration för ett e-postverifierat företag till en återförsäljare. Den här funktionen är tillgänglig i en kommande version. Om du vill överföra prenumerationen nu måste du först verifiera att du äger domänen.

Så här fungerar överföringar

• Det går att överföra alla eller bara vissa av dina prenumerationer (Google Workspace, Cloud Identity och tilläggsprenumerationer som Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace).
  • Prenumerationen går in i en provperiod och detaljer skickas till din avancerade administratör.
  • En överföring av prenumerationer påverkar inte Google Workspace-data eller tillgänglighet. Under överföringen kan du fortsätta använda Google-tjänsterna som vanligt.
  • Överföringen kan inte ångras.

Överföra en prenumeration till Google

G Suite Basic och G Suite Business finns inte längre till försäljning. Om du har en av dessa prenumerationer blir du ombedd att konfigurera fakturering för en Google Workspace-prenumeration när återförsäljaren har överfört prenumerationen till Google

Kontakta återförsäljaren om du vill överföra hantering av en prenumeration från en återförsäljare till Google.

Skapa en token för en annan återförsäljare

• Prenumerationer på G Suite Basic och G Suite Business uppgraderas till Google Workspace-prenumerationer vid överföringstillfället. Kontakta återförsäljaren för information om alternativ och priser.
  • Om du har flera G Suite-utgåvor måste du kontakta din Google-säljare eller partnersupport för Google Cloud och be dem göra överföringen åt dig.

En överföringstoken ger en återförsäljare tillstånd att ta över hanteringen av ditt konto.

Innan du börjar: Be återförsäljaren att ange sitt offentliga id med nio tecken.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Hämta överföringstoken.
  3. Ange id:t som du fick från återförsäljaren och klicka sedan på Bekräfta återförsäljar-id.

Dialogrutan Ange återförsäljarens offentliga id visas

4. Läs igenom användarvillkoren och klicka sedan på Skapa överföringstoken.
  5. Informera återförsäljaren att du har skapat token så att hen påbörjar överföringen.
    Du behöver inte kopiera token eller skicka den till återförsäljaren.

Felsöka problem med överföring

Om återförsäljaren inte kan slutföra överföringen loggar du in igen och upprepar stegen ovan. Överföringsproblem kan uppstå i följande fall:

• Om din token löper ut. Token löper ut 30 dagar efter att den har skapats.
  • Om du gör ändringar i dina prenumerationer (som att säga upp en prenumeration) efter att ha genererat token men innan återförsäljaren slutför överföringen.

Så här fungerar återbetalningar för överföringar mellan återförsäljare

Om du har förbetalt eventuella kontoavgifter till din nuvarande återförsäljare och vill överföra ditt konto till en annan återförsäljare beror återbetalningsalternativen på din faktureringsplan hos den nuvarande återförsäljaren:

• Om du har årsavgift har du redan betalat för hela året och ingen återbetalning är möjlig. Du kan vänta till förnyelsedatumet för prenumerationen om du vill ändra återförsäljare. Ingen betald del från en befintlig prenumeration med årsavgift överförs till en ny prenumeration hos den nya återförsäljaren.
  • Om du har en annan prenumeration men har förbetalt återförsäljaren är återbetalning av överskjutande avgifter möjlig enligt återförsäljarens eget gottfinnande.