Ange automatisk licensiering för organisationsenheter

Om du konfigurerar organisationsenheter påGoogles administratörskonsol, ärver alla underordnade organisationer den automatiska licensinställningen hos den överordnade organisationer. Du kan dock eventuellt åsidosätta den överordnade inställningen. Mer information finns i När går det att använda automatisk licensiering?

Obs! Om du använder Google Cloud Directory Sync måste du välja en metod för automatisk licenstilldelning: antingen alternativet på Google Administratörskonsol som beskrivs här eller Google Cloud Directory Sync.

Konfigurera automatisk licensiering

Ställ in en organisation på att den överordnade organisationens inställning åsidosätts
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avLicensinställningar.

Bredvid varje prenumeration visar fältet Automatisk licensiering om automatisk licensiering är aktiverad eller inaktiverad för hela organisationen och för eventuella underordnade organisationer.

3. Klicka på organisationens namn till vänster.
  4. Peka på listnamnet och klicka på Redigera .
  5. Klicka på nedåtpilen och välj eller Av.
  6. Klicka på Åsidosätt.
Återställ en organisations inställningar för åsidosättning

När du återställer en åsidosättning ärver organisationen den automatiska licensinställningen från den överordnade organisationen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avLicensinställningar.
  3. Klicka på organisationens namn till vänster.
  4. Peka på listnamnet och klicka på Redigera .
  5. Klicka på Ärvföljt avBekräfta till vänster.
Ändra en överordnad organisations automatiska licensinställningar

Du kan ändra en överordnad organisations automatiska licensinställningar från på till av och vice versa. I det här fallet gäller den nya inställningen oavsett den övergripande organisationen eller den överordnade inställningen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avLicensinställningar.
  3. Klicka på organisationens namn till vänster.
  4. Peka på listnamnet och klicka på Redigera .
  5. Klicka på nedåtpilen och välj eller Av.
  6. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen