Licenties automatisch toewijzen voor organisatie-eenheden

Als u organisatie-eenheden heeft ingesteld in de Google Beheerdersconsole, nemen onderliggende organisatie-eenheden de instelling voor het automatisch toewijzen van licenties over van de bovenliggende organisatie-eenheid. In sommige gevallen kunt u echter de instelling van de bovenliggende organisatie-eenheid overschrijven. Zie Wanneer kunt u licenties automatisch toewijzen? voor meer informatie.

Opmerking: Als u Google Cloud Directory Sync gebruikt, moet u één methode kiezen om automatisch licenties toe te wijzen: de optie voor de Google Beheerdersconsole die hier wordt beschreven of Google Cloud Directory Sync.

Opties voor het automatisch toewijzen van licenties instellen

Instellen dat een organisatie-eenheid de instelling van de bovenliggende organisatie-eenheid overschrijft
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenLicentie-instellingen.

Naast elk van uw abonnementen staat in het veld Licenties automatisch toewijzen of het automatisch toewijzen van licenties aan- of uitstaat voor de hele organisatie en voor onderliggende organisatie-eenheden.

3. Klik links op de naam van de organisatie.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de naam van het abonnement en klik op .
  5. Klik op de pijl-omlaag  en selecteer Aan of Uit.
  6. Klik op Overschrijven.
Terugdraaien dat een instelling wordt overschreven voor een organisatie-eenheid

Als u de overschrijving terugdraait, neemt de organisatie-eenheid de instelling voor het automatisch toewijzen van licenties over van de bovenliggende organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenLicentie-instellingen.
  3. Klik links op de naam van de organisatie.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de naam van het abonnement en klik op .
  5. Klik links op Overnemenand thenBevestigen.
De instelling voor het automatisch toewijzen van licenties wijzigen voor een organisatie-eenheid die de instelling overschrijft

U kunt de instelling voor het automatisch toewijzen van licenties in- of uitschakelen voor een organisatie-eenheid die de instelling overschrijft. In dit geval wordt de nieuwe instelling toegepast, ongeacht de instelling voor de hele organisatie of bovenliggende organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenLicentie-instellingen.
  3. Klik links op de naam van de organisatie.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de naam van het abonnement en klik op .
  5. Klik op de pijl-omlaag  en selecteer Aan of Uit.
  6. Klik op Opslaan.