Köpa licenser för Meet-maskinvara

Om du vill använda Google Meet-maskinvara måste du köpa och tilldela en licens för Meet-maskinvara för varje enhet. Dessa licenser är till för den programvara som gör att Meet-maskinvara kan fungera med Google Meet och gör att du kan hantera Meet-maskinvara på administratörskonsolen.

På den här sidan

Så här fungerar licenser för Meet-maskinvara

• Meet-maskinvarulicenser krävs utöver din Google Workspace-prenumeration. Mer information finns i maskinvarukrav för Google Meet.
  • Licenser säljs under ett år från inköpsdatumet. Om du köper fler licenser kommer de att avslutas på samma datum som den ursprungliga licensen. Förnyelsedatumet är detsamma för alla licenser.
  • Om du planerar att utöka användningen av Google Meet-maskinvara kan du köpa extra licenser i förväg så att du enkelt kan registrera framtida enheter.

Köpa licenser från en återförsäljare (rekommenderas)

Om du behöver fler än tio Meet-maskinvarulicenser, har köpt Google Workspace-prenumerationen från en återförsäljare eller om du vill kunna förnya automatiskt, köper du licenserna från en återförsäljare.

För enkelhetens skull kan du köpa licenser och Meet-maskinvara samtidigt från en återförsäljare.

Du kan även köpa Meet-maskinvara från en återförsäljare och dina licenser från en annan. Du kan välja det här alternativet om du vill ha dina licenser via samma återförsäljare som hanterar din Google Workspace-prenumeration. Om du köper licenser från en annan återförsäljare kan du flytta licenserna till Google Workspace-återförsäljaren senare. Mer information finns i Överföra en prenumeration från en återförsäljare.

Köp licenser direkt från Google

Om du köper Google Workspace-prenumerationen direkt från Google kan du köpa upp till tio licenser på administratörskonsolen. Om du behöver fler än 10 licenser köper du dem från en återförsäljare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. Klicka på Enheter och webbläsare.
  4. Leta reda på avsnittet Google Meet-maskinvara och klicka på Kom igång.
  5. Köp licenser genom att följa anvisningarna på skärmen.

Obs! Licenser som köpts via Google förnyas inte automatiskt. Läs mer om hur du förnya licenser.

Tilldela licenser till Meet-maskinvara

En licens tilldelas automatiskt en enhet när du registrerar enheten. Om du inte har några tillgängliga licenser kan du inte registrera enheten.

Du kan ta bort en licens från en enhet och tilldela den till en annan. Mer information finns i Hantera licenser för Google Meet-maskinvara.

Se hur många tillgängliga licenser du har

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Hitta raden för Google Meet-maskinvara.

Relaterade ämnen