Meet-hardwarelicenties kopen

Als u Google Meet-hardware wilt gebruiken, moet u voor elk apparaat een licentie voor Meet-hardware kopen en toewijzen. Deze licenties zijn bedoeld voor de software waarmee Meet-hardware kan werken met Google Meet en waarmee u Meet-hardware kunt beheren in de Beheerdersconsole.

Op deze pagina

Hoe Meet-hardwarelicenties werken

• Naast uw Google Workspace-abonnement heeft u Meet-hardwarelicenties nodig. Ga naar Google Meet-hardwarevereisten voor meer informatie.
  • Licenties worden verkocht voor een termijn van 1 jaar vanaf de aankoopdatum. Als u extra licenties koopt, worden deze naar rato berekend en eindigen deze op dezelfde datum als de oorspronkelijke licentie. De verlengingsdatum is voor alle licenties hetzelfde.
  • Als u uw gebruik van Google Meet-hardware wilt uitbreiden, kunt u vooraf extra licenties kopen, zodat u toekomstige apparaten makkelijk kunt inschrijven.
  • Als u de licentie niet verlengt voordat deze verloopt, gaat er een beperkte respijtperiode in voor uw abonnement. Als u uw abonnement niet verlengt, wordt het opgezegd en heeft u geen toegang meer tot het gedeelte Google Meet-hardware in de Google Beheerdersconsole. Na een bepaalde periode worden achterstallige apparaten automatisch uitgeschreven en worden de gegevens daarop permanent verwijderd. Daarna kunt u de gegevens niet meer herstellen, zelfs niet als u opnieuw licenties koopt.

Licenties kopen bij een reseller (aanbevolen)

Als u meer dan 10 Meet-hardwarelicenties nodig heeft, u uw Google Workspace-abonnement heeft gekocht bij een reseller of als u uw licenties automatisch wilt laten verlengen, koopt u de licenties bij een reseller.

U kunt heel makkelijk licenties en Meet-hardware kopen bij één reseller, zodat u deze in één keer kunt bestellen.

U kunt ook Meet-hardware kopen bij de ene reseller en uw licenties bij een andere reseller. U kunt deze optie kiezen als u uw licenties wilt kopen bij de reseller die ook uw Google Workspace-abonnement beheert. Als u licenties koopt bij een andere reseller, kunt u deze later overzetten naar de Google Workspace-reseller. Ga naar Een abonnement van een reseller overzetten voor meer informatie.

Licenties rechtstreeks bij Google kopen

Als u uw Google Workspace-abonnement rechtstreeks bij Google koopt, kunt u maximaal 10 licenties kopen in de Beheerdersconsole. Als u meer dan 10 licenties nodig heeft, koopt u deze bij een reseller.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand then Upgrades en add-ons.
  3. Klik op Apparaten en browser.
  4. Ga naar het gedeelte Google Meet-hardware en klik op Aan de slag.
  5. Volg de instructies op het scherm om licenties aan te schaffen.

Opmerking: Licenties die via Google zijn gekocht, worden niet automatisch verlengd. Meer informatie over licenties verlengen

Licenties toewijzen aan Meet-hardware

Een licentie wordt automatisch toegewezen aan een apparaat als u het apparaat inschrijft. Als er geen licenties beschikbaar zijn, kunt u het apparaat niet inschrijven.

U kunt een licentie van een apparaat verwijderen en toewijzen aan een ander apparaat. Ga naar Licenties van Google Meet-hardware beheren voor meer informatie.

Controleren hoeveel licenties u beschikbaar heeft

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Ga naar de rij voor Google Meet-hardware.