Använda Meet-pekskärmen för att styra ljud och video

När du skapar en mötesinbjudan med Google Kalender och lägger till ett specifikt mötesrum, visas mötet på pekskärmen i Google Meet-maskinvara eller Chromebase i rummet. Du kan använda pekskärmen för att gå med i möten, styra ljud och video och mycket mer.

Du kan även ansluta ett tangentbord och en mus till en Chromebase-enhet som du kan använda med pekskärmen.

Öppna alla  |  Stäng alla

Använd pekskärmen för att gå med i ett möte och lägga till deltagare

Gå med i ett schemalagt möte

Om du vill gå med i ett schemalagt möte trycker du på mötesnamnet och koden på pekskärmen.

Om namnet eller koden inte visas på pekskärmen:

1. Hämta möteskoden eller mötesnamnet från händelseinbjudan.
  2. Ange koden eller namnet på pekskärmen och tryck på Gå med.
Starta ett schemalagt möte
  1. Tryck på Gå med i eller starta ett möteföljt avGå med.
  2. Dela informationen för att delta med personerna du träffar.

Tips! Möteskoder för möten som startas med maskinvara för mötesrum löper ut när alla användare har lämnat mötet. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

Lägga till någon i ett videomöte
  1. Tryck på Lägg till personer .
  2. Ange e-postadressen till den nya deltagaren och tryck på Skicka inbjudan.
Lägga till någon med telefonen

Om du vill lägga till någon med telefonen måste administratören aktivera funktionen Ring samtal på Googles administratörskonsol. Mer information finns i Ändra inställningar för alla enheter

Dessutom gäller följande:

• Maskinvaran måste finnas i specifika länder
  • Det går endast att ringa till USA och Kanada.
  • Nödsamtal stöds inte.

Om du lägger till någon med telefonen går de med som deltagare med enbart ljud.

Så här lägger du till någon i ett videomöte med telefonen:

1. Tryck på Lägg till personer följt avRing .
  2. Slå telefonnumret.
  3. (Valfritt) Om du vill ange ytterligare nummer, till exempel en anknytning, väljer du telefonnumret från deltagarlistan följt av tryck på Ring .
  4. Om du behöver lägga på väljer du telefonnumret från deltagarlistan följt av tryck på Avsluta samtal
Tillåta personer att gå med i ett möte

Deltagarna kan gå med genom en möteskod, ett telefonnummer eller en pinkod. Om du vill visa den här informationen för det aktuella mötet trycker du på Visa mötesinformation.

Använd pekskärmen för att styra ljud och video

Visa och styra deltagare

Under ett videomöte kan du se listan över deltagare på pekskärmen. Om du vill styra deltagandet och vem du kan se trycker du på deltagaren och väljer sedan ett alternativ:

• Om du vill stänga av ljudet för en deltagare trycker du på Ljud av .
    Om du stänger av ljudet för någon kan du inte aktivera det för personen igen. De måste slå på sitt ljud själva.
  • Om du vill se en deltagare på skärmen i ett rum, oavsett vem som pratar, trycker du på Fäst .
  • Om du vill ta bort någon från videomötet trycker du på Ta bort . Om du vill att personen går med igen måste du bjuda in den till mötet igen.
Styra volymen och stänga av ljudet
  • Ställ in högtalarvolymen i rummet genom att dra volymkontrollen.
  • Stäng av ljudet i rummet: tryck på Stäng av mikrofonen .
  • Slå på ljudet i rummet: tryck på Slå på mikrofonen .
Styra kameran
  • Stäng av rumskameran: tryck på Stäng av kameran .
  • Slå på rumskameran: tryck på Slå på kameran .
  • Styr kameran manuellt: tryck på Styr kameran följt avvälj Manuell styrning. Se följande kameraalternativ.
Kameraalternativ Alternativkontroller
Panorera åt vänster och höger Tryck på vänsterpilen och högerpilen .
Vrid uppåt och nedåt Tryck på uppåtpilen och nedåtpilen .
Zooma in och ut Tryck på Zooma in och Zooma ut .
Centrera kameran igen

Tryck på Återställ till standard.

Rama in personer

För Poly-enheter går du till Poly Studio Support.

Du måste använda en certifierad kamera med Google Meet-maskinvara för att uppfylla kraven.

Välj ett alternativ om du vill rama in alla personer i ett rum:

• Tryck på Rama in personer .
  • Tryck på Styr kamera följt av Manuell styrningföljt av Rama in personer längst upp till vänster.

Om du är ansluten till en kamera med panorering, lutning och zoom från listan över kvalificerad kringutrustning för Google Meet trycker du på Styr kamera följt av Inramning av Huddly.

Spela in ett möte (endast Google Meet)

Administratören eller möteskoordinatorn måste aktivera inspelning på Googles administratörskonsol. Mer information finns i Slå på eller av inspelning för Meet.

1. Starta mötet.
  2. Tryck på Spela in mötet.
  3. Få samtycke från alla deltagare och tryck på Starta inspelning.
  4. Tryck på Stäng om du vill visa mötesdeltagarna eller en presentation.
  5. När mötet är över trycker du på Stoppa inspelning och Stoppa inspelning igen för att bekräfta.
    En länk till inspelningen skickas till mötesorganisatören.
Använda livestreaming
  1. Tryck på Starta streaming i ett möte följt av Starta livestream.
  2. Stoppa streaming genom att trycka på Stoppa streaming följt av Stoppa livestream.

Mer information finns i Skapa en livestream.

Samarbeta med pekskärmen

Presentera med HDMI-kabel

Stöds inte på Poly- eller Logitech-enheter

Du kan använda skärmen i rummet för att presentera innehåll som bilder, animeringar, video och ljud från en laptop, till exempel bilder, med hjälp av den gröna HDMI-kabeln som är ansluten till pekskärmen.

Om du vill dela innehåll ansluter du HDMI-kabeln till enheten. HDMI-anslutaren visar omedelbart skärmen och ljudet för personer i rummet.

Om du är i ett möte trycker du på Presentera i möte för att presentera för alla i mötet.

Visa chattmeddelanden (endast Google Meet)
  • Nya chattmeddelanden visas som aviseringar på skärmen (inte på pekskärmen).
  • Tryck på Chat för att visa en chatt under mötet.
  • Tryck på Chatthistorik för att visa tidigare chattmeddelanden för mötet på skärmen i rummet. Du ser endast chattmeddelanden på skärmen. Du kan inte använda pekskärmen för att svara.

Hantera inställningarna för Meet-maskinvara

Tryck på Inställningar för att visa följande alternativ:

Inställning Beskrivning
Ljud Om du vill byta mikrofon eller högtalare trycker du på nedåtpilen och väljer önskad mikrofon.
Video Välja kamera: Tryck på nedåtpilen och välj en kamera på listan.
Tillgänglighet

Om du vill aktivera eller inaktivera textning eller feedback i form av tal trycker du på På eller Av bredvid inställningen.

Tips! Du kan när som helst aktivera och inaktivera talad feedback. Använd två fingrar för att trycka och hålla ned på en del av skärmen i två sekunder. Om du vill välja specifika objekt på skärmen, exempelvis en knapp, trycker du på och håller nere på objektet med ett finger och trycker med ett annat.

Allmänt
  • Uppdatera bildskärmen och pekskärmen genom att trycka på Uppdatera
  • Tryck på Starta om om du vill starta om Meet-maskinvaran.
  • Om du vill visa licenser för öppen källkod trycker du på Visa.

Skicka feedback

Skicka feedback om din upplevelse genom att trycka på Feedback uppe till höger på skärmen.