Visa vilka appar som är aktiverade för en användare, grupp eller organisationsenhet

Som administratör kan du kontrollera vilka Google-tjänster och andra molnappar som är aktiverade eller installerade för en användare, grupp eller organisationsenhet. Du kan kontrollera statusen för följande apptyper:

• Google Workspace-tjänster som Gmail och Google Drive
  • Ytterligare Google-tjänster, som Google Ads och Google Maps
  • Google Workspace Marketplace-appar som du har installerat för användarna
  • Webb- och mobilappar, inklusive SAML-appar som du har konfigurerat för enkel inloggning till tredje parts molnappar

Visa vilka appar som är aktiverade för en användare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Öppna Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Öppna kontosidan genom att klicka på användarens namn.
  5. Klicka på Appar.

Pekar på länken Appar.

• Listan Google-appar innehåller Google Workspace-tjänster och tilläggstjänster från Google.
    • Listan Andra molnappar innehåller Marketplace-, webb-, mobil- och SAML-appar.

Tips! Klicka på kolumnen Tjänststatus om du vill sortera appar efter status för På/av.

1. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen högst upp till höger.

Visa vilka appar som är aktiverade för grupper och organisationsenheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Appar.
  3. Klicka på den typ av app du vill granska, till exempel Google Workspace eller Webb- och mobilappar.
  4. För Google Workspace-appar och tilläggstjänster från Google:
    1. Titta i kolumnen Tjänststatus. Tjänster som är tillgängliga för alla rapporteras som . Om statusen är På för vissa pekar du på raden och klickar på Visa detaljer för att läsa mer.
    2. Om du vill granska statusen för en viss organisationsenhet eller grupp klickar du på organisationsenheten eller gruppen till vänster. Gruppinställningar åsidosätter inställningar för organisationsenhet.
  5. För Marketplace-appar går du igenom kolumnen Distribution. Appar som är tillgängliga för alla rapporteras som . Om statusen är På för vissa klickar du på raden och sedan på Visa organisationsenheter och grupper för att läsa mer. Mer information finns i Installera Marketplace-appar för organisationen.
  6. För webb-, mobil- och SAML-appar går du igenom kolumnen Användaråtkomst. Appar som är tillgängliga för alla rapporteras som . Om statusen är På för vissa pekar du på raden och klickar på Åtkomstinformation för att läsa mer. Mer information finns i Hantera mobilappar för organisationen.

Relaterade ämnen