Bekijken welke apps aanstaan voor een gebruiker, groep of organisatie-eenheid

Als beheerder kunt u controleren welke Google-services en andere cloud-apps zijn aangezet of geïnstalleerd voor een gebruiker, groep of organisatie-eenheid. U kunt de status van de volgende app-typen controleren:

• Google Workspace-services, zoals Gmail en Google Drive
  • Aanvullende Google-services, zoals Google Ads en Google Maps
  • Google Workspace Marketplace-apps die u heeft geïnstalleerd voor uw gebruikers
  • Web- en mobiele apps, inclusief SAML-apps die u heeft ingesteld voor Single sign-on bij cloud-apps van derden

Bekijken welke apps zijn aangezet voor een gebruiker

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Ga naar Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om hun accountpagina te openen.
  5. Klik op Apps.

Laat de link Apps zien.

• De lijst met Google-apps bevat Google Workspace-kernservices en aanvullende Google-services.
    • De lijst Andere cloud-apps bevat Marketplace-, web-, mobiele en SAML-apps.

Tip: Klik op de kolom Status om apps te sorteren op Aan of Uit.

1. (Optioneel) Klik rechtsboven op de pijl-omhoog om terug te gaan naar de accountpagina van de gebruiker.

Bekijken welke apps aanstaan voor groepen en organisatie-eenheden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Klik op het type app dat u wilt controleren, zoals Google Workspace of web- en mobiele apps.
  4. Voor Google Workspace-apps en aanvullende Google-services:
    1. Controleer de kolom Servicestatus. Services die voor iedereen beschikbaar zijn, staan vermeld als AAN. Als de status is ingesteld op Aan voor sommige gebruikers, plaatst u de muisaanwijzer op de rij en klikt u op Details weergeven voor meer informatie.
    2. Als u de status van een specifieke organisatie-eenheid of groep wilt controleren, klikt u links op de organisatie-eenheid of groep. Onthoud: Groepsinstellingen overschrijven instellingen voor organisatie-eenheden.
  5. Controleer voor Marketplace-apps de kolom Distributie. Apps die voor iedereen beschikbaar zijn, zijn ingesteld op AAN. Als de status Aan voor sommige gebruikers is, klikt u op de rij en vervolgens op Organisatie-eenheden en groepen bekijken voor meer informatie. Ga naar Marketplace-apps installeren voor uw organisatie voor meer informatie.
  6. Controleer voor web-, mobiele en SAML-apps de kolom Gebruikerstoegang. Apps die voor iedereen beschikbaar zijn, zijn ingesteld op AAN. Als de status Aan voor sommige gebruikers is, plaatst u de muisaanwijzer op de rij en klikt u op Toegangsgegevens voor meer informatie. Ga naar Mobiele apps beheren voor uw organisatie voor meer informatie.