Kräv administratörsgodkännande för enhetsåtkomst

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du individuellt granska användarägda enheter som begär åtkomst till ett jobb- eller skolkonto. När en användare lägger till ett jobb- eller skolkonto på sin enhet visas ett meddelande om att en administratör måste granska och godkänna enheten. När du har godkänt en enhet kan användaren få åtkomst till jobbdata på enheten.

Enhetskrav

Viktiga beteenden för enhetsgodkännande

• Vissa företagsägda enheter godkänns automatiskt och blockeras inte när administratörsgodkännande krävs:
  • Om du konfigurerar ett Wi-Fi-nätverk i Googles administratörskonsol kan iPhone och iPad använda nätverket medan godkännande väntar. Mer information om hur du konfigurerar eller byter Wi-Fi-nätverk finns i Konfigurera nätverk för hanterade enheter (Wi-Fi, Ethernet, VPN).
  • För enheter för slutpunktsverifiering innebär att godkännande krävs inte att användaren hindras från att få åtkomst till sin Google-data om du inte skapar en policy för kontextkänslig åtkomst för att blockera åtkomst baserat på statustaggen Väntar på godkännande.
  • Om du inte använder Googles slutpunktshantering kan du fortfarande godkänna och blockera Google Sync-enheter med hjälp av stegen nedan. Du kan få dubbletter av e-postmeddelanden för Google Sync-enheter som väntar på godkännande. Du behöver bara godkänna enheten en gång. Medan godkännande väntar får användarna ett felmeddelande om de försöker få åtkomst till jobbdata. Mer information finns i Vad är Google Sync?

Aktivera administratörsgodkännande för enhetsåtkomst

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på Säkerhetföljt avEnhetsgodkännanden.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Markera kryssrutan Kräv administratörsgodkännande.
  6. (Valfritt) Ange en e-postadress för att få aviseringar när användarna registrerar sina enheter och kräver godkännande innan de får åtkomst till sin jobbdata.

Tips! Använd en e-postadress för en grupp med alla administratörer som kan godkänna enheter i stället för en enskild e-postadress.

7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Godkänn mobila enheter

Godkänn mobila enheter för hantering individuellt eller konfigurera en regel för att automatiskt godkänna enheter.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.