Goedkeuring van beheerder vereisen voor apparaattoegang

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u individuele apparaten beoordelen die eigendom zijn van gebruikers en toegang vragen tot een werk- of schoolaccount. Als een gebruiker een werk- of schoolaccount toevoegt aan een apparaat, ziet deze de melding dat een beheerder het apparaat moet controleren en goedkeuren. Nadat u een apparaat heeft goedgekeurd, heeft de gebruiker toegang tot de gegevens in het werkaccount op het apparaat.

Apparaatvereisten

Belangrijke informatie over apparaten goedkeuren

• Sommige apparaten die eigendom zijn van het bedrijf worden automatisch goedgekeurd en niet geblokkeerd als u goedkeuring door een beheerder vereist:
  • Als u een wifi-netwerk instelt in de Google Beheerdersconsole, kunnen iPhones en iPads dit netwerk gebruiken terwijl goedkeuring van het apparaat in behandeling is. Zie Netwerken instellen voor beheerde apparaten (wifi, Ethernet, VPN) voor meer informatie over het instellen of wijzigen van uw wifi-netwerk.
  • Als u voor apparaten met eindpuntverificatie goedkeuring vereist, houden gebruikers toegang tot hun Google-gegevens, tenzij u beleid voor contextbewuste toegang maakt om de toegang te blokkeren gebaseerd op de statustag In afwachting van goedkeuring.
  • Als u Google-eindpuntbeheer niet gebruikt, kunt u Google Sync-apparaten nog steeds goedkeuren en blokkeren door de stappen hieronder te volgen. U kunt dubbele e-mailmeldingen krijgen voor Google Sync-apparaten die wachten op goedkeuring. U hoeft het apparaat maar één keer goed te keuren. Terwijl de goedkeuring in behandeling is, zien gebruikers een foutmelding als ze werkgegevens proberen te openen. Zie Wat is Google Sync? voor meer informatie.

Beheerdersgoedkeuring voor apparaattoegang inschakelen

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenUniverseel.
  3. Klik op Beveiligingand thenApparaten goedkeuren.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Vink het vakje aan voor Beheerdersgoedkeuring vereisen.
  6. (Optioneel) Voer een e-mailadres in waarop u een melding wilt ontvangen als gebruikers een apparaat inschrijven en goedkeuring vereisen voor toegang tot hun werkgegevens.

Tip: Gebruik in plaats van een individueel e-mailadres een groepsmailadres voor alle beheerders die apparaten kunnen goedkeuren.

7. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Mobiele apparaten goedkeuren

U kunt mobiele apparaten individueel goedkeuren voor beheer of een regel instellen om apparaten automatisch goed te keuren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.