Veelgestelde vragen voor beheerders over Drive-synchronisatie

Dit zijn veelgestelde vragen voor beheerders die Google Drive beheren voor een organisatie, over streamen of synchroniseren van Drive-bestanden naar de apparaten van gebruikers.

Vragen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Hoe synchroniseert Google Drive bestanden?

Ga naar Google Drive voor desktop gebruiken voor meer informatie over hoe Google Drive voor desktop bestanden synchroniseert.

Worden gesynchroniseerde bestanden verwijderd van mijn computer en alleen online opgeslagen?

Als u Drive voor desktop gebruikt, worden uw Drive-bestanden verplaatst naar de cloud. Zo wordt er minder schijfruimte gebruikt en verbruikt u minder bandbreedte, doordat de bestanden niet meer hoeven te worden gesynchroniseerd tussen uw computer en de cloud. U kunt Drive-bestanden on demand streamen of ze beschikbaar maken voor offline toegang.

Wordt er veel internetbandbreedte gebruikt om bestanden te synchroniseren?

Met Drive voor desktop worden bestanden opgeslagen in de cloud. Ze hoeven niet te synchroniseren met online versies, waardoor minder netwerkbandbreedte wordt gebruikt. Bestanden die in het cachegeheugen worden geplaatst voor offline toegang, worden gesynchroniseerd met de cloud als u weer online bent.

Wat gebeurt er als ik een bestand verwijder in Drive voor desktop?

Bestanden die u uit Drive voor desktop verwijdert, worden na 30 dagen definitief uit de systeemprullenbak verwijderd.

Welke bestandssystemen worden ondersteund door Drive voor desktop?

Het contentcachegeheugen van Drive voor desktop ondersteunt gekoppelde APFS- en HFS+ bestandssystemen op macOS of NTFS-bestandssystemen in Windows. Drive voor desktop ondersteunt momenteel geen netwerkvolumes (bijvoorbeeld SMB of NFS).

Drive voor desktop maakt een virtuele Drive, die wordt weergegeven als een FAT-bestandssysteem.

Opmerking: Er gelden beperkingen voor de bestandsgrootte van FAT-systemen. Het grootst mogelijke bestand voor een FAT32-schijf is bijvoorbeeld 4 GB (min 2 bytes).

Wat zijn de beperkingen voor het cachegeheugen voor Drive voor desktop?
  • U kunt geen mappen uploaden die groter zijn dan de beschikbare opslag op de partitie waarop de map met het cachegeheugen staat.
  • Drive voor desktop toont een beperkt Drive-quotum (zelfs voor accounts met onbeperkte opslag), afhankelijk van de beschikbare ruimte op de lokale schijf waarop het cachegeheugen zich bevindt.
Waarom kan ik Google-documenten en -spreadsheets niet rechtstreeks uploaden naar gedeelde Drives of synchroniseren met andere back-upclients?
Als u Drive voor desktop gebruikt, staan er gdoc- en gsheet-bestanden op uw lokale computer. Hiervan kan geen back-up worden gemaakt in andere clients, zoals Dropbox of OneDrive, omdat dit snelkoppelingsbestanden zijn die verwijzen naar specifieke bestanden gehost in de cloud van Google. Deze snelkoppelingsbestanden kunnen niet worden geüpload of gekopieerd met andere synchronisatietools.

Als u daarnaast een .gdoc- of .gsheet-bestand van uw bureaublad naar een gedeelde Drive in de browser probeert te slepen, ziet u de foutmelding Bestand bestandsnaam.gdoc kan niet worden gedupliceerd. Als u een bestand aan een gedeelde Drive wilt toevoegen, moet u een webbrowser gebruiken. Volg hiervoor deze instructies.