Stäng av chatt i dokumentredigerare

Med hjälp av Google Chat kan användarna chatta inuti Google Dokument, Kalkylark och Presentationer som de samarbetar i.

Så här inaktiverar du chatt i Dokument, Kalkylark och Presentationer:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Tjänststatus.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Välj Båda inaktiverade.
  6. Klicka på Spara.

Villkor som automatiskt stänger av chatten

Chatt i Dokument, Kalkylark och Presentationer inaktiveras automatiskt för användare i enlighet med tillämplig ålder i ditt land. En del chatthistorik och vissa delningsinställningar inaktiverar också chatten automatiskt i Dokument, Kalkylark och Presentationer. Till exempel inaktiveras chatt i Dokument, Kalkylark och Presentationer när du: