Chatten uitzetten in Editors van Documenten

Met Google Chat kunnen gebruikers met elkaar chatten in de Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties waar ze aan samenwerken.

Ga als volgt te werk om de chatfunctie in Documenten, Spreadsheets en Presentaties uit te zetten:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Servicestatus.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Selecteer Beide uit.
  6. Klik op Opslaan.

Situaties waarin de chatfunctie automatisch wordt uitgezet

De chatfunctie in Documenten, Spreadsheets en Presentaties wordt automatisch uitgezet voor gebruikers die niet voldoen aan de leeftijdsvereisten van uw land. Daarnaast wordt de chatfunctie in Documenten, Spreadsheets en Presentaties automatisch uitgezet als u bepaalde instellingen voor de chatgeschiedenis en delen aanzet. De chatfunctie in Documenten, Spreadsheets en Presentaties wordt bijvoorbeeld in de volgende situaties uitgezet: