Kända problem

Mycket stora jams kan påverka prestandan

Problem:

Jamboard svarar mycket långsamt och avslutas ibland oväntat. Detta kan orsakas av jams med mycket stora modeller (stort antal objekt, bilder eller streck) som påverkar resultatet negativt.

Lösning:

• Kopiera inte ramar för att använda dem som mallar. Använd en bildtagning som mall för att skapa ytterligare ramar.
  • Dela upp stora jams i flera jams. Kopiera jam och ta bort dubbletter av ramar från originalet och kopian.
  • Minska det totala antalet drag i en Jam. Tänk på följande:
    • Om du ramar in en duplicering dupliceras alla enskilda linjer.
    • Suddgummistreck räknas som streck.
    • Det totala antalet streck i hela Jamen (inte bara den aktiva ramen) påverkar prestandan.
Det kan hända att NFC-sensorn i Jamboard inte fungerar när du gör anspråk på den med din smartphone

Problem:

När du har installerat Jamboard-appen på telefonen kan du lägga till dig själv som ägare för en Jam med hjälp av Jamboards NFC-läsare. I vissa fall kan det hända att Jamboards NFC-läsare inte svarar när du försöker bli ägare till en Jam.

Lösning:

• Kontrollera att du har installerat Jamboard-appen och har aktiverat NFC-chippet på telefonen.
  • Håll telefonen platt mot NFC-läsaren på den vänstra ramen på Jamboard. Leta efter bokstäverna NFC på vänster sida nedtill i ramen.
  • Du kan behöva lyfta telefonen och trycka den mot NFC-läsaren mer än en gång.
  • Justera telefonens placering mot NFC-läsaren. Olika telefonmodeller har NFC-chippet installerat på olika platser.
  • Om NFC-funktionen inte fungerar använder du en annan metod för att lägga till personer i en Jam.
Återförsäljare får ett 403-fel när de godkänner användarvillkoren för kunder

Felmeddelande:

"403. Det har uppstått ett fel. Du har inte behörighet för att få åtkomst till den här sidan.

Om du är återförsäljare kan du inte godkänna användarvillkoren för din kund på återförsäljarkonsolen. Om du klickar på Fortsätt i rutan med användarvillkor visas en felsida.

Lösning:

Be kunden att logga in med ett konto som avancerad administratör och sedan godkänna användarvillkoren.

Jamboard vaknar långsamt efter viloläge

Vissa Jamboard-kunder kan märka att det har gått långsamt att aktivera Jamboard från viloläget, särskilt efter att den har varit i viloläge under natten. Berörda enheter visar en tom skärm under en längre period innan den senaste jamen visas. Vi jobbar på att lösa problemet. Kontakta supporten om du vill få uppdateringar om problemets status.

Jamboard-kiosken visar inte koreanska tecken

Koreanska tecken stöds inte på Jamboard för offentlig miljö. Om du öppnar en Jam på en kiosk med koreanska tecken visas de som frågetecken. Kontakta supporten om du vill få uppdateringar om problemets status.