De content van uw organisatie verplaatsen naar gedeelde Drives

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education PlusEssentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u mappen naar gedeelde Drives verplaatsen als u weergaverechten voor de map heeft en u de beheerder van de gedeelde Drive bent. U kunt ook bepalen wie bestanden uit Mijn Drive kan verplaatsen naar gedeelde Drives in Google Drive en u kunt een beperkte beheerdersrol toewijzen aan gebruikers die deze nodig hebben.

Mappen verplaatsen naar gedeelde Drives als beheerder

Gebruikers met het toegangsniveau Manager voor een gedeelde Drive kunnen een map verplaatsen van Mijn Drive naar de gedeelde Drive. Ze kunnen maar een beperkt aantal bestanden verplaatsen, dus misschien is het handiger dat een beheerder de map verplaatst.

In de volgende stappen ziet u hoe u uzelf toevoegt als beheerder van de gedeelde Drive, toegang krijgt tot de te verplaatsen map en vervolgens de map verplaatst.

Opmerking: De toegang tot het bestand kan veranderen als u een map verplaatst:

• Alle leden van de gedeelde Drive kunnen de inhoud van de map bekijken, inclusief eerder verborgen bestanden. (Bestanden worden verborgen in Mijn Drive als u een map met iemand deelt maar de toegang tot een specifiek bestand in die map verwijdert).
  • Gebruikers met wie een map rechtstreeks werd gedeeld voordat de verplaatsing werd uitgevoerd, hebben nog steeds toegang tot de map. Gebruikers met bewerkingsrechten voor de map voordat de verplaatsing plaatsvindt, hebben daarna toegang als Content Manager.
  • Gebruikers die indirect toegang hadden tot een map en de inhoud ervan via toegang tot een bovenliggende map, hebben mogelijk geen toegang meer tot de map. Indirecte bestandsrechten die zijn overgenomen van de bovenliggende maprechten worden niet gekopieerd.

Ga als volgt te werk om een map te verplaatsen naar een gedeelde Drive:

1. Doe het volgende als u nog geen beheerderstoegang heeft voor de gedeelde Drive:
    1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
    3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
    4. Plaats de muisaanwijzer op de gedeelde Drive waarnaar u mappen wilt verplaatsen en klik op Leden beheren. Als u veel gedeelde Drives heeft, kunt u de lijst filteren op de naam van gedeelde Drive of andere kenmerken.
    5. Voeg uw beheerdersaccount toe aan de gedeelde Drive met beheerdersrechten.
  2. Als u nog geen toegang heeft tot de mappen die u naar een gedeelde Drive wilt verplaatsen, vraagt u de eigenaar om uw beheerdersaccount het toegangsniveau Kijker of meer te geven.
  3. Open drive.google.com met uw beheerdersaccount.
  4. Klik links op Gedeeld met mij en zoek de map die u wilt verplaatsen.
  5. Vouw links Gedeelde Drives uit en zoek de gedeelde Drive waarnaar u de map wilt verplaatsen.
  6. Sleep de map die u wilt verplaatsen naar de gedeelde Drive.
  7. Accepteer het bevestigingsbericht om de map naar de gedeelde Drive te verplaatsen. U kunt meldingen krijgen over de volgende problemen:
    • De map bevat niet-verplaatsbare items, zoals items die eigendom zijn van een andere organisatie. Als u een lijst met niet-verplaatsbare items wilt controleren, klikt u in het meldingenvak op Bestandslijst downloaden (csv). De lijst bevat de itemnaam, eigenaar en reden waarom het item niet kan worden verplaatst. Ga naar Niet-verplaatsbare bestanden en mappen op deze pagina voor meer informatie.
    • U probeert meer dan 100.000 items tegelijk te verplaatsen. Als de bovenliggende map te groot is, kunt u een nieuwe bovenliggende map maken in de gedeelde Drive en submappen vervolgens afzonderlijk verplaatsen om onder de limiet te blijven.
    • De verplaatsing resulteert in meer dan 400.000 items in de gedeelde Drive of meer dan 20 geneste mappen. Zie Limieten voor gedeelde Drives voor meer informatie.
    • U mag geen mappen verplaatsen van Mijn Drive naar gedeelde Drives waarvan externe organisaties de eigenaar zijn.

Niet-verplaatsbare bestanden en mappen

Voor bestanden of mappen die vanwege problemen met rechten of toegang niet kunnen worden verplaatst, wordt een snelkoppeling naar het item gemaakt in de gedeelde Drive om de bestaande mapstructuur te behouden. Het item wordt verplaatst naar de hoofdmap van de Mijn Drive van de bestandseigenaar. In de volgende situaties wordt een mapverplaatsing geweigerd om te voorkomen dat de mapstructuur of content opnieuw wordt geordend door niet-verplaatsbare items:

• 25 of meer items kunnen niet worden verplaatst
  • 10% of meer van de items kunnen niet worden verplaatst

Als u een lijst met niet-verplaatsbare bestanden wilt bekijken en wilt weten waarom ze niet kunnen worden verplaatst, klikt u in de melding op Bestandslijst downloaden (csv) die wordt getoond nadat u het bestand heeft geprobeerd te verplaatsen.

Bestandseigenaren of -bewerkers toestaan bestanden te verplaatsen naar gedeelde Drives

Met deze instelling bepaalt u wie een bestand kan verplaatsen naar een gedeelde Drive: eigenaren en bewerkers of alleen de eigenaar van een bestand. Omdat het bestandseigendom wordt gewijzigd van de eigenaar naar de organisatie als een bestand wordt verplaatst naar een gedeelde Drive, wordt met deze optie bepaald wie het eigendom van een bestand kan wijzigen.

• Als Gebruikers toestaan bestanden te migreren naar gedeelde Drives is aangevinkt:
    • De eigenaar van een bestand kan het verplaatsen naar een gedeelde Drive-locatie waarvoor die minstens de rol Bijdrager, Contentbeheerder of Beheerder heeft.
    • Bewerkers kunnen een bestand naar een gedeelde Drive verplaatsen waarvoor ze de rol Bijdrager, Contentbeheerder of Beheerder hebben. Als de gedeelde Drive zo is ingesteld dat de bestanden ervan niet kunnen worden gedeeld met niet-leden, moet de bestandseigenaar lid zijn van de gedeelde Drive.
  • Als Gebruikers toestaan bestanden te migreren naar gedeelde Drives niet is aangevinkt, kan alleen de eigenaar van het bestand het verplaatsen naar een gedeelde Drive waarvoor die de rol Bijdrager, Contentbeheerder of Beheerder heeft.

Voordat u begint: Als u de instelling wilt toepassen op bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of in een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Migratie-instellingen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan bestanden te migreren naar gedeelde Drives.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Een gebruiker toestaan de meeste bestanden en mappen naar gedeelde Drives te verplaatsen

Als gebruikers bestanden of mappen willen verplaatsen waarvan ze niet de eigenaar zijn of waarvoor ze geen bewerkingsrechten hebben en u deze gebruikers beheerderstoegang wilt verlenen, kunt u een beperkte beheerdersrol aan ze toewijzen.

1. Maak een beheerdersrol met het recht Drive en Documenten Bestanden en mappen verplaatsen naar gedeelde Drives.
  2. Daarna wijst u die beheerdersrol toe aan de gebruiker.