Problemen met gedeelde Drives oplossen voor uw gebruikers

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders. Als u gedeelde Drives gebruikt op het werk of op school, gaat u naar Problemen met gedeelde Drives oplossen.

Als beheerder kunt u gebruikers in uw organisatie helpen bij het maken, openen en delen van gedeelde Drives.

Vraag ze eerst Problemen met gedeelde Drives oplossen te bekijken. Hierbij worden veel veelvoorkomende problemen opgelost. Als deze oplossingen niet helpen, kunt u de oplossingen in dit artikel proberen.

Problemen met het maken of beheren van gedeelde Drives

Problemen met de toegang tot bestanden en mappen in gedeelde Drives

Problemen met het verplaatsen van mappen naar of uit gedeelde Drives

Problemen met het maken of beheren van gedeelde Drives

Gebruiker kan geen gedeelde Drives maken

Als gebruikers geen gedeelde Drives kunnen maken, ondersteunt hun licentie mogelijk geen gedeelde Drives. Of deze optie staat uit voor hun organisatie-eenheid en wordt niet overschreven door een configuratiegroep. Zo checkt u de status:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst. Als u veel gebruikers heeft, klikt u op Een filter toevoegen en kiest u een manier om de lijst te beperken, bijvoorbeeld op basis van het e-mailadres.
  4. Klik op de naam van de gebruiker.
  5. Ga naar het gedeelte Licenties en controleer of de licentie een van de volgende opties is:

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education PlusEssentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als de licentie geen gedeelde Drives ondersteunt, kunt u de licentie wijzigen. Ga anders door met de volgende stap.

6. Noteer de organisatie-eenheid onder de naam.
  7. Klik links op Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten
  8. Klik op Instellingen voor delenand thenGedeelde Drives maken.
  9. Klik onder Drive en Documenten op de organisatie-eenheid van de gebruiker.

Als dit vakje is aangevinkt, kan de organisatie-eenheid geen gedeelde Drives maken.

10. Als de gebruiker gedeelde Drives moet kunnen maken, moet u bepalen hoe u deze het beste toestemming kunt geven:
    • Als iedereen in de organisatie-eenheid gedeelde Drives kan maken, haalt u het vinkje weg uit het eerste vakje en klikt u op Opslaan of Overschrijven.
    • Als niet iedereen in de organisatie-eenheid gedeelde Drives kan maken, zoekt of maakt u een configuratiegroep met rechten om gedeelde Drives te maken en voegt u de gebruiker toe aan de groep.

Een gedeelde Drive heeft geen beheerder

Als een gedeelde Drive geen beheerder heeft, zijn bepaalde acties in gedeelde Drives alleen mogelijk in de Beheerdersconsole. U kunt bijvoorbeeld leden toevoegen en verwijderen. Dit kan de effectiviteit van de gedeelde Drive verminderen. Als u dit probleem wilt oplossen, moet u iemand beheerder maken of een nieuwe persoon toevoegen als beheerder:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een gedeelde Drive en klik op Leden beheren.
  5. Bepaal wie lid moet worden, update het toegangsniveau en klik op Opslaan. Als er geen huidige leden zijn met beheerderstoegang, voegt u een gebruiker toe en geeft u deze beheerderstoegang. Zie Gedeelde Drives beheren als beheerder voor meer informatie.

Een gedeelde Drive heeft geen leden

Als een gedeelde Drive geen leden heeft, is de toegang tot bestanden en mappen in de gedeelde Drive beperkt tot gebruikers met wie de items rechtstreeks zijn gedeeld. Hierdoor kunnen gebruikers niet samenwerken aan bestanden in de gedeelde Drive. Voeg ten minste één lid toe om dit probleem op te lossen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een gedeelde Drive en klik op Leden beheren.
  5. Voeg minstens één lid toe: een gebruiker of een groep. Als u één gebruiker het toegangsniveau Beheerder geeft, kunnen deze gebruikers en groepen toevoegen als lid. Anders moet u de gebruikers en groepen toevoegen die toegang moeten hebben tot alle bestanden. Zie Gedeelde Drives beheren als beheerder voor meer informatie.

Problemen met de toegang tot bestanden en mappen in gedeelde Drives

Een gebruiker heeft geen toegang meer tot een bestand in gedeelde Drives nadat het is verplaatst

Als een gebruiker toegang wil tot een bestand in een gedeelde Drive, moet deze gebruiker lid zijn van de gedeelde Drive, het bestand rechtstreeks met de gebruiker hebben gedeeld of de map hebben die het bestand rechtstreeks met de gebruiker heeft gedeeld.

• Als de gebruiker toegang moet hebben tot dat bestand en alle andere bestanden en mappen in de gedeelde Drive, moet de gebruiker lid worden van de gedeelde Drive.
  • Als de gebruiker alleen toegang nodig heeft tot één bestand of map, vraagt u een beheerder van de gedeelde Drive om het bestand te delen met de gebruiker.

Gebruiker kan niet reageren op een bestand in een gedeelde Drive en het niet bewerken

1. Vraag de gebruiker te bevestigen dat deze minstens de rol Reageerder heeft in de gedeelde Drive.
  2. Controleer of de licentie gedeelde Drives ondersteunt (zie Gedeelde Drives instellen voor uw organisatie voor ondersteunde versies). Anders kan de gebruiker bestanden alleen bekijken, tenzij het bestand rechtstreeks met de gebruiker is gedeeld. Zo vind je welke licentie de gebruiker heeft:
    1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
    3. Zoek de gebruiker in de lijst. Als u veel gebruikers heeft, klikt u op Een filter toevoegen en kiest u een manier om de lijst te beperken, bijvoorbeeld op basis van het e-mailadres.
    4. Klik op de naam van de gebruiker.
    5. Klik op Licenties.

Zie Toegang voor gebruikers met licenties die gedeelde Drives niet ondersteunen voor meer informatie over toegang tot gedeelde Drives.

Gebruiker heeft geen toegang tot een gedeelde Drive, ook al is deze lid

Als beheerder kunt u op verschillende manieren voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot bestanden op basis van hun content of de persoon die ze probeert te openen. Dit beleid overschrijft de instellingen voor delen voor een gedeelde Drive of een bestand of map in een gedeelde Drive. Als instellingen voor gedeelde Drives bijvoorbeeld delen met externe gebruikers toestaan, maar ander beleid niet, hebben externe gebruikers geen toegang tot de bestanden, zelfs niet als ze lid zijn.

Enkele beleidsregels die de toegang tot een gedeelde Drive of het bestand in een gedeelde Drive kunnen blokkeren, zijn:

1. Uw Drive-instellingen voor delen blokkeren misschien de toegang tot een gedeelde Drive. Als de gebruiker toegang moet hebben, kunt u mogelijk de gedeelde Drive toewijzen aan een organisatie-eenheid waarvoor delen met de gebruiker is toegestaan.
  2. Als u vertrouwensregels instelt, kunnen deze de toegang tot een gedeelde Drive blokkeren.
  3. Als u DLP-regels instelt, kunnen deze toegang tot een specifiek bestand blokkeren.

Problemen met het verplaatsen van mappen naar of uit gedeelde Drives

Gebruiker kan een map niet verplaatsen naar een gedeelde Drive

Als een gebruiker een map niet kan verplaatsen naar een gedeelde Drive, kan dit de volgende redenen hebben:

• De map bevat te veel bestanden die niet kunnen worden verplaatst. In dit geval kunt u als beheerder proberen de map voor ze te verplaatsen.
  • De map bevat te veel bestanden. Vraag ze de content in te delen in submappen en deze te verplaatsen.
  • De verplaatsing overschrijdt de limieten voor gedeelde Drives. Overweeg een andere gedeelde Drive te maken.

Zie Bestanden en mappen verplaatsen naar gedeelde Drives voor meer informatie.