Wat beheerders kunnen doen voordat ze contact opnemen met Meet-support

Voer de volgende stappen uit om problemen met Google Meet op te lossen. Zie Problemen oplossen met het netwerk, de audio en video van Meet voor mogelijke oplossingen of voeg deze informatie toe aan uw Google Workspace-supportaanvraag.

Alles openen  |  Alles sluiten

Stap 1: Het probleem beschrijven
  1. Beschrijf het probleem (echo, slechte videokwaliteit, verbindingsproblemen etc.).
  2. Isoleer indien mogelijk het probleem:
    • Identificeer wie het probleem ervaart, vooral tijdens een vergadering met meerdere deelnemers.
    • Controleer het netwerk.
    • Controleer de accountinstellingen van de deelnemer.
Stap 2: Verzamelen gegevens over de clienthardware
  1. Noteer het hardwaretype, zoals desktop, laptop of mobiel apparaat.
  2. Als er een computer wordt gebruikt, noteert u het type processor (CPU-merk en -model).
Stap 3: Gegevens verzamelen over de software van de client
  • Computer: Noteer het besturingssysteem en de browserversie (tool Browsergegevens).
  • Mobiel: noteer de app-versie en het platform (Android of Apple iOS).
Stap 4: Gebruikersgegevens verzamelen
  • Noteer de e-mailadressen van de betreffende deelnemers.
  • Als u Google-hardware voor vergaderruimtes gebruikt in een vergaderruimte, noteert u het serienummer van de hardware en de naam van het domein waarin het apparaat is ingeschreven.
Stap 5: Informatie over de vergadering verzamelen

Noteer de datum, tijd en tijdzone waarop de vergadering plaatsvond.

Stap 6: De client- en netwerkconfiguratie controleren
  1. Haal netwerklogboeken op met de app Chrome-verbindingsdiagnose
  2. Controleer de netwerkverbinding door een HAR-opname op te halen en te analyseren met de HAR-analysetool.
  3. Controleer de instellingen en connectiviteit van randapparatuur:
    1. Klik bovenaan de pagina meet.google.com op .
      Nadat de vergadering is gestart, klikt u onderaan het Meet-vergadervenster op Meer and then Instellingen.
    2. Kies onder Apparaten de instelling die u wilt wijzigen of bekijken, voor de camera, microfoon en luidsprekers.
    3. U kunt WebRTC-instellingen ook controleren met deze webgebaseerde tool.
  4. Controleer in Taakbeheer of de activiteitenmonitor van het besturingssysteem of het Chrome-proces de CPU niet voor 100% (of bijna 100%) gebruikt.
  5. Gebruik de Chrome Connectivity Diagnostics-app om de DNS-resolutie, netwerkwachttijd en netwerkverbinding te testen.
Stap 7: Sla clientlogboeken op

1. Start de Chrome-browser opnieuw op en reproduceer het probleem.
  2. Haal de Chrome-logboeken op:
    1. Open een nieuw tabblad in de Chrome-browser.
    2. Voer chrome://webrtc-logs in de adresbalk in.
  3. Download de logboeken die zijn opgeslagen op de datum en het tijdstip dat de vergadering met het probleem plaatsvond.
    Tip: Klik met de rechtermuisknop op de link en klik op Link opslaan als of Link openen in een nieuw tabblad.
Stap 8: (Aanbevolen) Gebruikers vragen tijdens de videovergadering vergaderingslogboeken te sturen
U en uw gebruikers kunnen automatisch een logboek sturen tijdens een Meet-vergadering. Zie Een probleem melden voor meer informatie.
Stap 9: Een supportaanvraag indienen bij Google
Doe het volgende als de bovenstaande stappen niet werken:
  1. Log in als beheerder.
  2. Zie Contact opnemen met Google Workspace-support om een supportaanvraag in te dienen.
  3. Voeg logboeken, het tijdstip van het probleem en het serienummer van het apparaat bij.
  4. Noteer het nummer van de supportaanvraag ter referentie.