Jämföra nya Sites och klassiska Sites

Vi har gjort om Google Sites. I nya Sites kan du göra följande:

• Skapa webbplatser utan erfarenhet av programmering eller kodning.
  • Bjud in andra redigerare att samarbeta i realtid.
  • Få åtkomst till optimerat innehåll på mobila enheter och datorer.

Jämföra nya Sites och klassiska Sites:

Utforma och ordna

Nya
Sites
Klassiska
Sites
Användbarhet: Skapa och hantera webbplatsen i ett enkelt och intuitivt gränssnitt. Ja Nej
Utkast och publicering: Visa utkast och publicerade versioner av din webbplats. Ja Nej
Granska ändringar: Förhandsgranska ändringar innan du publicerar dem. Ja Nej
Moderna webbplatspaneler: Använd bildkarusell, platshållare, knappar, text som går att komprimera med mera. Ja Nej
Cloud Search: Lägg till en Cloud Search-ruta på din webbplats om Cloud Search är aktiverat för domänen. Ja Nej
Ikon för webbplatsinformation: Lägg till ett kontaktformulär och visa datum för senaste uppdatering för en webbplats. Ja Nej
Mallar: Välj en fördefinierad mall som är optimerad för webbplatsens syfte. Ja Ja
Teman: Välj bland färdiga teman med olika färger och teckensnitt. Ja Ja
Anpassad design: Ändra färger, teckensnitt och andra visuella element så att de speglar ditt varumärke bättre. Ja Ja
Mobilanpassad: Anpassa webbplatsen för den bästa layouten på en dator, mobil eller surfplatta. Ja Nej
Logotyp: Lägg till en logotyp på webbplatsen. Ja Ja
Kopiera sidor: Gör en ny sida genom att kopiera en gammal. Ja Ja
Kopiera en webbplats: Skapa en ny webbplats genom att kopiera en befintlig webbplats. Ja Ja
Lägg till undersidor: Lägg till flera undersidor under vilken annan sida som helst. Fem nivåer för undersidor Obegränsat

Visa och redigera

Nya
Sites
Klassiska
Sites
Anpassad webbadress: Ställ in webbplatsen så att den visas på en webbadress som du redan äger.

Ja (alltid)

Ja (endast http)
Google Domains: Använd enkelklicksintegration för att mappa en webbadress till en Google-hanterad domän. Ja Nej
Webbplatsbehörighet: Bestäm vem som kan se eller redigera webbplatsen. Ja Ja
Behörighet på sidnivå: Bestäm vem som kan se eller redigera enskilda sidor på webbplatsen. Nej Ja
Kommentarer från besökare: Lägg till ett avsnitt där besökarna kan lägga till kommentarer. Nej Ja
Kommentarer från redigerare: Samarbeta med andra redigerare på en utkastwebbplats. Under utveckling Nej
Webbläsarstöd: Visa och redigera en webbplats i alla webbläsare som fungerar med Google Workspace.   Ja Ja

Analys och åtkomst

Klassiska
Sites
Nya
Sites
Google Analytics: Analysera data och fatta bättre beslut om din webbplats med Google Analytics. Ja Ja
Skärmläsare: Låt personer med nedsatt syn uppleva din webbplats med skärmläsare. Ja Ja
Kortkommandon: Spara tid på vanliga uppgifter med kortkommandon. Ja Ja

För administratörer

Nya
Sites
Klassiska
Sites
Webbplatskontroll: Aktivera eller inaktivera Sites för domänen. Ja Ja
Redigera och skapa behörigheter: Hantera användarnas möjlighet att redigera och skapa webbplatser på domänen. Ja Ja
Styra inställningar: Styr vem som kan dela webbplatser, mallar och andra inställningar. Vissa kontroller för nya Sites baseras på organisationens Drive-inställningar. Ja Ja
Drive: Webbplatsen är en del av Drive, men räknas inte relativt gränserna för lagringsutrymme. Ja Nej
Drive API: Få åtkomst till webbplatser automatiskt, skapa nya Sites, utföra åtgärder på filnivå, hantera behörigheter och kopiera befintliga webbplatser.  Ja Nej
Sites API: Tillåt dina appar att ändra innehåll på en Google-webbplats. Under utveckling Ja
Arkiv: Lagra, spärra, sök i och exportera data för organisationens lagring och elektroniska bevisanskaffning. Ja Nej