Over de naamswijziging van Google Apps naar G Suite

29 september 2016

We hebben Google Apps ontworpen om mensen te helpen overal samen te werken en te innoveren, zodat organisaties zich sneller kunnen ontwikkelen en meer kunnen bereiken. Op 29 september 2016 hebben we een nieuwe naam geïntroduceerd die beter aansluit bij deze missie: G Suite.

De nieuwe naam en het nieuwe logo verschijnen in de Google-beheerdersconsole, online help en e-mailmeldingen. G Suite is nog steeds dezelfde alles-in-één-oplossing die u dagelijks gebruikt, met dezelfde effectieve tools, zoals Gmail, Documenten, Drive en Agenda. Uw services en prijzen blijven hetzelfde.

Bekijk de blogpost voor meer informatie over de wijziging.

Google for Work heet nu Google Cloud. Bekijk de blogpost voor meer informatie.

Versies/Producten

Oude naam Nieuwe naam
Google Apps for Work G Suite Basic
Google Apps for Work Unlimited G Suite Business
Google Apps for Education G Suite for Education
Google Apps for Nonprofits G Suite for Nonprofits
Google Apps for Government G Suite for Government
Google Apps (teambeheerd) G Suite (teambeheerd)
Zakelijke e-mail van Google Apps for Work Zakelijke e-mail van G Suite
Google Apps Vault Google Vault

* De gratis versie van Google Apps (verouderd) blijft hetzelfde

Beheerderstools

Oude naam Nieuwe naam
Google Apps Marketplace G Suite Marketplace
Google Apps Sync for Microsoft® Outlook® G Suite Sync for Microsoft® Outlook® (GSSMO)
Google Apps Migration for Microsoft® Outlook® G Suite Migration for Microsoft® Outlook® (GSMMO)
Google Apps Migration for Microsoft® Exchange® G Suite Migration for Microsoft® Exchange® (GSMME)
Google Apps Migration for IBM® Notes® G Suite Migration for IBM® Notes® (GSMIN)
Google Apps Directory Sync Google Cloud Directory Sync (GCDS)
Google Apps Password Sync G Suite Password Sync (GSPS)

Developer Tools

Oude naam Nieuwe naam
Apps-API's G Suite API's
Apps Admin SDK G Suite Admin SDK

Supportbronnen

Oude naam Nieuwe naam
Apps-statusdashboard G Suite-statusdashboard
Google Apps-informatiecentrum G Suite-informatiecentrum
Google Apps-installatiewebsite G Suite-installatiewebsite
Google Apps Toolbox G Suite Toolbox

Veelgestelde vragen

In sommige G Suite Marketplace-apps en Chrome-extensies wordt nog verwezen naar Google Apps

De namen van de apps en extensies bevatten tijdens de transitie nog de oude naam Google Apps, maar ze blijven gewoon werken met G Suite.

Waar kunnen we de nieuwe G Suite-logo's krijgen?

Als u de ondersteuningscontent of communicatie van uw organisatie wilt updaten, kunt u het G Suite-logo downloaden.