Over beheerdersmeldingen bij verdachte inlogactiviteit

Als u een persoonlijk Google-account gebruikt, kunt u verdachte activiteit in uw account onderzoeken.

Als Google Workspace-beheerder kunt u instellen dat u een e-mailmelding krijgt als er verdachte inlogactiviteiten zijn voor uw gebruikers. Bijvoorbeeld als Google een inlogpoging detecteert die niet overeenkomt met het normale gedrag van een gebruiker.Voordat Google u een melding stuurt, krijgt de gebruiker meestal eerst een extra beveiligingsvraag of challenge te zien. Als de gebruiker de inlogchallenge niet kan uitvoeren of de pagina verlaat, stuurt Google u de melding.In de melding staat dat iemand het wachtwoord van de opgeschorte gebruiker heeft. Zie E-mailmeldingen voor beheerders voor meer informatie.

Voorbeelden van verdachte inlogpogingen

• Een gebruiker volgt niet het gebruikelijke inlogpatroon, deze logt bijvoorbeeld in vanaf een ongewone locatie.
  • Iemand is ingelogd via het account van een opgeschorte gebruiker.

Opmerking: U kunt ook een melding krijgen als er zich een verdachte gebeurtenis voordoet als een gebruiker 'Mail ophalen' gebruikt om e-mails te importeren vanuit een ander Gmail-account, omdat de berichten worden opgehaald via onze servers.

Verdachte inlogactiviteit onderzoeken

1. Vraag de gebruiker voor wie de verdachte inlogactiviteit is gemeld of deze zelf heeft ingelogd. De gebruiker kan de laatste accountactiviteit bekijken als deze het niet zeker weet.
  2. Als u niet kunt vaststellen dat de inlogpoging legitiem was, volgt u de Beveiligingscontrolelijst voor beheerders.
  3. Reset het wachtwoord van het account waarvoor de verdachte activiteit is gemeld.

Opmerking: Google Workspace-support kan geen meldingen over verdachte inlogactiviteit onderzoeken, omdat logboeken van gebruikersactiviteit gevoelige gegevens bevatten die mogelijk privé zijn.

Onjuiste meldingen over verdachte inlogactiviteit stoppen

• Als u heeft bepaald dat de verdachte activiteit in werkelijkheid een legitieme inlogpoging was van een gebruiker, raden we u aan die gebruiker in te schrijven voor verificatie in 2 stappen.
  • Als u minder van dit soort meldingen wilt krijgen voor uw organisatie, raden we u aan al uw gebruikers in te schrijven voor verificatie in 2 stappen.