Byt namn på flera användaradresser samtidigt efter att du har ändrat primär domän

Så här ändrar du e-postadresserna för många användare samtidigt efter att du har ändrat primär domän för Google Workspace-kontot. Om organisationens primära domän exempelvis var exempel.com och du ändrar den till solarmora.com, måste du ändra allas adresser från användare@exempel.com till användare@solarmora.com.

Tips! Du kan räkna med att den här processen tar allt mellan 6 minuter för 240 användare till 10 timmar för 24 000 användare.

Ändra e-postadresser med ett kalkylark

Innan du börjar: Tänk på följderna av att ändra ett användarnamn.

Steg 1: Exportera en lista med användare till Kalkylark
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan.

Massuppdatera användare har valts överst i användartabellen.

4. Klicka på Ladda ned användaruppgifter i CSV-fil om du vill ladda ned en fil med kommaseparerade värden (.csv) för alla användarkonton.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för nedladdningen.

Steg 2: Lägg till användaradresser

Efter bearbetningen:

1. Klicka på Ladda ned CSV under Dina uppgifter.
  2. (Valfritt) Ta bort användare från kalkylarket som du inte vill byta namn på, inklusive användarnamnet som du loggade in med.
  3. Kopiera den fullständiga listan över användaradresser från kolumnen E-postadress och klistra in den i kolumnen Ny primär e-postadress.
  4. Markera kolumnen Ny primär e-postadress.
  5. Klicka på Redigera följt av Sök och ersätt.
  6. Ange den gamla primära domänen i Sök.
  7. Ange den nya primära domänen i Ersätt med.
  8. Klicka på Ersätt alla.
  9. Spara kalkylarket som en CSV-fil.
Steg 3: Ladda upp kalkylarket
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan Användare.
  4. Klicka på Bifoga CSV-fil.
  5. Bläddra till platsen på din dator och bifoga CSV-filen.
  6. Klicka på Ladda upp.
  7. Vid fel anger du informationen som saknas i kalkylarket och laddar upp filen igen. Mer information finns i Vanliga fel.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för uppladdningen. När förloppet är klart får du en e-postrapport.

8. Vid bearbetningsfel laddar du ned loggfilen i listan Uppgifter.

Läs Lösa vanliga fel för mer information.

Det kan ta upp till 24 timmar för nya användare att få åtkomst till Google Workspace-tjänster och visas i Google Workspace-katalogen.

Relaterade ämnen