Minska antalet användarlicenser för årsavgiften under den kostnadsfria testperioden

Gäller för Google Workspaceoch Cloud Identity Premium.

Om du konfigurerar fakturering under den kostnadsfria testperioden för Google Workspace eller Cloud Identity Premium och väljer årsavgiften kan du använda Google Workspace med upp till 10 användarlicenser eller Cloud Identity med upp till 50 användarlicenser gratis under testperioden. När testperioden löper ut måste du betala för det nuvarande antal licenser för hela kontraktsåret. Om du först begär fler licenser än du behöver för kontraktet och den kostnadsfria testperioden ännu inte har löpt ut kan du minska antalet licenser.

Du måste utföra dessa steg innan testpavslutas. När betalprenumerationen med årsavgift har börjat kan du inte ta bort licenser förrän det är dags att förnya det årliga avtalet.

Minska licenser innan testperioden upphör

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration.
  4. Under Planera förnyelse klickar du på Ändra förnyelseinställningar.
  5. Välj Flexibel avgift och klicka på Fortsätt och gra.
  6. Läs villkoren och klicka på Acceptera och fortsätt.
  7. Alla ohanterade licenser tas bort när du byter till flexibel avgift. Om du vill ta bort ytterligare användare går du till sidan Användare och tar bort dem.
  8. När du har antalet användare som du vill använda efter testperioden går du tillbaka till sidan Fakturering.
  9. Klicka på din prenumeration.
  10. Under Planera förnyelse klickar du på Ändra förnyelseinställningar.
  11. Välj Årsavgift och klicka på Fortsätt och granska.
  12. Läs villkoren och klicka på Acceptera och fortsätt.