Beheerdersrechten voor Gmail toewijzen

U kunt het beheer van de Gmail-service van uw organisatie delen door specifieke gebruikers beperkte beheerdersrechten te geven. Omdat grote organisaties vaak duizenden e-mails ontvangen, kan het helpen bepaalde gebruikers beperkte beheerdersrechten te geven voor het beheer van Gmail-gerelateerde taken. Zo wordt de werklast beter verdeeld.

Gmail-rechten die u kunt toewijzen

U kunt een aangepaste rol maken met een of meer van de volgende Gmail-rechten:

• Instellingen. Regels en acties voor e-mailrouting en content-compliance instellen.
  • Zoeken in e-maillogboeken. E-mailberichten volgen en controleren en beveiligingsproblemen onderzoeken.
  • Beheerdersquarantaine openen. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de beheerdersquarantaine waarin ze e-mailberichten kunnen beheren.
  • Beperkte quarantaine openen. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot een beperkte quarantaine waarin ze e-mailberichten kunnen beheren.

Ga als volgt te werk om beheerdersrechten toe te wijzen aan gebruikers:

1. Maak een aangepaste beheerdersrol met de Gmail-rechten die u een gebruiker wilt geven.

2. Wijs de aangepaste beheerdersrol toe aan een of meer gebruikers.
  3. Sla de resultaten op.

Beheerdersrechten controleren

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Wanneer u een rol heeft toegewezen, kunt u de rechten van de gebruiker controleren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.

3. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.

4. Klik onderaan de accountpagina van de gebruiker op Meer weergeven.

5. Klik op Beheerdersrollen en -rechten.

E-mails in een quarantaine openen en beheren

Nadat u gebruikers rechten heeft gegeven voor de beheerdersquarantaine, kunnen ze inloggen en de e-mailberichten beheren in de quarantaine van een groep waar ze lid van zijn.

Meer informatie