Om din kostnadsfria testperiod på Google Workspace

Om du har registrerat dig för Cloud Identity Premium kan du läsa om din kostnadsfria testperiod här.

När du registrerar dig för Google Workspace börjar du med en kostnadsfri testperiod på 14 dagar. Upp till 10 användare kan utforska alla funktionerna i Google Workspace, inklusive e-post för företag och onlinelagring.

Om du byter version under den kostnadsfria provperioden gäller eventuella outnyttjade dagar i den nya prenumerationen. Om du till exempel byter utgåva den tionde dagen i den kostnadsfria provperioden gäller de sista fyra dagarna av den kostnadsfria provperioden för den nya prenumerationen.

Obs! Innan du kan använda Google Workspace måste du slutföra betalningskonfigurationen. Din betalningsmetod debiteras inte förrän testperioden har avslutats.

Under testperioden

Se när testperioden löper ut

Ta reda på hur många dagar det är kvar på testperioden på Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på menyn högst upp till vänster på startsidan för administratörskonsolen ""följt avFaktureringföljt avPrenumerationer.

Bredvid din Google Workspace-prenumeration hittar du de dagar som återstår tills den avgiftsbelagda tjänsten startar.

Lägg till fler än tio användare

Din testperiod på Google Workspace är begränsad till 10 användare. Om du vill lägga till fler än 10 användare måste du konfigurera fakturering. När du lägger till en 11:e användare uppmanas du att avsluta testperioden och den avgiftsbelagda prenumerationen inleds för alla användare.

Starta din betalprenumeration

Om du redan har lagt till dina betalningsuppgifter behöver du inte göra något. Din avgiftsbelagda prenumeration startar automatiskt när testperioden har löpt ut.

Så här verifierar du dina betalningsuppgifter:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på menyn högst upp till vänster på startsidan för administratörskonsolen ""följt avFaktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Peka på prenumerationenföljt avklicka på Visa betalningsmetoder.

Om testperioden är slut och du inte har angett betalningsuppgifter får du ett e-postmeddelande om att ditt Google Workspace-konto raderas. Om du vill återaktivera kontot konfigurerar du fakturering för Google Workspace.

Avbryta provperioden

Avbryt provperioden (domänen köptes inte under registreringen)

Om provperioden är slut och du inte har konfigurerat fakturering eller verifierat domänen raderas kontot automatiskt.

Viktigt! Om du har konfigurerat fakturering följer du stegen för att avbryta din Google Workspace-prenumeration.

Du kan inte komma åt Google Workspace igen när du har slutfört stegen.

När du har avslutat Google Workspace kan du skapa ett nytt Google Workspace-konto med den här domänen. Det kan hända att du måste vänta upp till 24 timmar innan domänen är tillgänglig för ett nytt konto.

Avbryta testperioden (domän köpt under registreringen)

Om du köpte domänen eller valde en domän som är kostnadsfri i ett år när du registrerade dig för Google Workspace fortsätter du hantera domänen på administratörskonsolen när testperioden löper ut.

Steg 1: Avsluta provperioden

Om provperioden är slut och du inte har konfigurerat fakturering eller verifierat domänen raderas kontot automatiskt.

Viktigt! Om du har konfigurerat fakturering följer du stegen för att avbryta din Google Workspace-prenumeration.

Du kan inte komma åt Google Workspace igen när du har slutfört stegen.

När du har avslutat Google Workspace kan du skapa ett nytt Google Workspace-konto med den här domänen. Det kan hända att du måste vänta upp till 24 timmar innan domänen är tillgänglig för ett nytt konto.

Steg 2: Hantera domänen

1. Logga in på administratörskonsolen.
  2. Öppna Domäner på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.

Steg 3: Överför domänen (valfritt)

Om du köpte en ny domän när du registrerade dig på Google Workspace går det att överföra den från ditt Google Workspace-konto till ett annat Google-konto. Läs mer om att dela domänhantering

I annat fall kan du överföra domänen till en annan värd efter 60 dagar från inköpsdatumet (enligt ICANN-regler). Mer information finns i överföra domänen till en annan domänvärd.