Over uw kosteloze proefperiode voor G Suite

Als u zich heeft aangemeld voor Cloud Identity Premium, vindt u hier meer informatie over uw kosteloze proefperiode.

Wanneer u zich aanmeldt voor G Suite, start u met een proefabonnement van veertien dagen. Er worden pas kosten in rekening gebracht bij de door u gekozen betaalmethode wanneer de proefperiode voorbij is. Maximaal tien gebruikers kunnen alle functies van G Suite ontdekken, zoals zakelijke e-mail en online opslag.

Tijdens de proefperiode

Zien wanneer uw proefperiode voorbij is

In de Google Beheerdersconsole ziet u hoeveel dagen uw proefperiode nog duurt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.

Naast uw G Suite-abonnement staat het aantal dagen dat uw proefperiode voor G Suite nog duurt.

Meer dan tien gebruikers toevoegen

De proefperiode voor G Suite is beperkt tot tien gebruikers. Als u meer dan tien gebruikers wilt toevoegen, moet u de facturering instellen. Wanneer u een elfde gebruiker toevoegt, wordt u gevraagd de proefperiode te beëindigen en begint uw betaalde abonnement voor alle gebruikers.

Uw betaalde abonnement starten

Als u uw factureringsgegevens al heeft toegevoegd, hoeft u verder niets te doen. Uw betaalde abonnement begint automatisch wanneer de proefperiode voorbij is.

Ga als volgt te werk om uw factureringsgegevens te bekijken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering nog niet heeft ingesteld, krijgt u een e-mail waarin staat dat uw G Suite-account is opgeschort. U heeft nog steeds toegang tot de beheerdersconsole en al uw gegevens blijven bewaard, maar gebruikers hebben geen toegang meer tot e-mail, opslag en andere services. Mensen buiten uw domein hebben nog steeds toegang tot bestanden die u met ze heeft gedeeld.

U kunt uw account opnieuw activeren door de facturering in te stellen.

Uw proefperiode annuleren

Deze instructies gelden voor de proefperiode voor G Suite. Als uw betaalde abonnement al is gestart, moet u andere instructies volgen om uw G Suite-abonnement op te zeggen.

Als u uw account verwijdert, worden alle G Suite-gegevens (zoals Gmail-berichten en -contacten, Agenda-afspraken en bestanden die zijn opgeslagen in Drive) en gebruikersaccounts verwijderd, volgens het privacybeleid van Google.

Als u uw G Suite-account wilt verwijderen, moet u het volgende overwegen:

Nadat u de volgende stappen heeft uitgevoerd, heeft u geen toegang meer tot G Suite.

De proefperiode annuleren en uw account verwijderen

Opmerking: Volg de stappen hieronder als u uw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor G Suite.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Verwijder eventuele andere abonnementen die u heeft aangeschaft samen met G Suite, zoals aanvullende Google Drive Opslag.
    1. Klik naast het abonnement op Actiesand thenAbonnement opzeggen.
    2. Volg de instructies om uw abonnement op te zeggen.
  4. Klik naast uw G Suite-abonnement op Actiesand thenAbonnement opzeggen.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Klik op Ja, ik weet het zeker om het opzeggen te bevestigen.

U wordt uitgelogd bij de Beheerdersconsole

Opmerking: Nadat u G Suite heeft opgezegd, kunt u een nieuw G Suite-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is voor een nieuw account.

De proefperiode annuleren (domein aangeschaft tijdens aanmelden)

Als u bij de aanmelding voor G Suite uw domein heeft aangeschaft of een domein heeft gekozen dat u een jaar lang kosteloos kunt gebruiken, blijft u het domein beheren in de Beheerdersconsole nadat de proefperiode voorbij is.

Stap 1: De proefperiode annuleren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
    U ziet uw G Suite- en domeinregistratie-abonnement.
  3. Klik naast uw G Suite-abonnement op Actiesand thenAbonnement opzeggen.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Klik op Ja, ik weet het zeker om het opzeggen te bevestigen.

U wordt uitgelogd bij de Beheerdersconsole

Stap 2: Uw domein beheren

1. Log opnieuw in bij de Beheerdersconsole.
  2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.

Stap 3: Uw domein overzetten (optioneel)

Als uw domein wordt gehost door Google Domains, kunt u uw domein overzetten naar een ander Google-account.

Anders kunt u uw domein zestig dagen nadat u het heeft aangeschaft, overzetten naar een andere host (volgens de ICANN-regels). Zie Uw domein overzetten naar een andere host voor meer informatie.