Over uw kosteloze proefperiode voor Google Workspace

Als u zich heeft aangemeld voor Cloud Identity Premium, vindt u hier meer informatie over uw kosteloze proefperiode.

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, start u met een kosteloos proefabonnement van 14 dagen. Maximaal 10 gebruikers kunnen alle functies van Google Workspace ontdekken, zoals zakelijke e-mail en online opslag.

Als u tijdens de kosteloze proefperiode overstapt naar een andere versie, worden eventuele ongebruikte dagen meegenomen naar het nieuwe abonnement. Als u bijvoorbeeld op de tiende dag van uw kosteloze proefperiode overstapt naar een andere versie, gebruikt u tijdens de laatste 4 dagen van de kosteloze proefperiode het nieuwe abonnement.

Opmerking: Voordat u Google Workspace kunt gebruiken, moet u de facturering instellen. Er worden pas kosten in rekening gebracht bij de door u gekozen betaalmethode als de proefperiode voorbij is.

Tijdens de proefperiode

Zien wanneer uw proefperiode voorbij is

In de Google Beheerdersconsole ziet u hoeveel dagen uw proefperiode nog duurt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik linksboven op de homepage van de Beheerdersconsole op Menu ""and thenFactureringand thenAbonnementen.

Naast uw Google Workspace-abonnement staat hoeveel dagen er nog zijn totdat de betaalde service begint.

Meer dan 10 gebruikers toevoegen

De proefperiode voor Google Workspace is beperkt tot 10 gebruikers. Als u meer dan 10 gebruikers wilt toevoegen, moet u de facturering instellen. Zodra u een elfde gebruiker toevoegt, wordt u gevraagd de proefperiode te beëindigen en begint uw betaalde abonnement voor alle gebruikers.

Uw betaalde abonnement starten

Als u uw betalingsgegevens al heeft toegevoegd, hoeft u verder niets te doen. Uw betaalde abonnement begint automatisch zodra de proefperiode voorbij is.

Ga als volgt te werk om uw betalingsgegevens te controleren:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik linksboven op de homepage van de Beheerdersconsole op Menu ""and thenFactureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Plaats de muisaanwijzer op uw abonnementand thenklik op Betaalmethoden bekijken.

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering nog niet heeft ingesteld, krijgt u een e-mail waarin staat dat uw Google Workspace-account wordt verwijderd. Als u uw account weer wilt activeren, moet u de facturering voor Google Workspace instellen.

Uw proefperiode annuleren

De proefperiode annuleren (domein niet gekocht tijdens de aanmelding)

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering niet heeft ingesteld of uw domeineigendom niet heeft bevestigd, wordt uw account automatisch verwijderd.

Belangrijk: Als u de facturering heeft ingesteld, volgt u de stappen in uw Google Workspace-abonnement opzeggen.

U heeft geen toegang meer tot Google Workspace nadat u de stappen heeft uitgevoerd.

Nadat u Google Workspace heeft opgezegd, kunt u een nieuw Google Workspace-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is voor een nieuw account.

De proefperiode annuleren (domein aangeschaft tijdens aanmelden)

Als u bij de aanmelding voor Google Workspace uw domein heeft aangeschaft of een domein heeft gekozen dat u een jaar lang kosteloos kunt gebruiken, blijft u het domein beheren in de Beheerdersconsole nadat de proefperiode voorbij is.

Stap 1: De proefperiode annuleren

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering niet heeft ingesteld of uw domeineigendom niet heeft bevestigd, wordt uw account automatisch verwijderd.

Belangrijk: Als u de facturering heeft ingesteld, volgt u de stappen in uw Google Workspace-abonnement opzeggen.

U heeft geen toegang meer tot Google Workspace nadat u de stappen heeft uitgevoerd.

Nadat u Google Workspace heeft opgezegd, kunt u een nieuw Google Workspace-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is voor een nieuw account.

Stap 2: Uw domein beheren

1. Log opnieuw in bij de Beheerdersconsole.
  2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.

Stap 3: Uw domein overzetten (optioneel)

Als u een nieuw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, kunt u dat domein overzetten van uw Google Workspace-account naar een ander Google-account. Meer informatie over het delen van domeinbeheer

Anders kunt u uw domein zestig dagen nadat u het heeft aangeschaft, overzetten naar een andere host (volgens de ICANN-regels). Zie Uw domein overzetten naar een andere host voor meer informatie.