Over uw kosteloze proefperiode voor Google Workspace

Als u zich heeft aangemeld voor Cloud Identity Premium, vindt u hier meer informatie over uw kosteloze proefperiode.

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, krijgt u eerst een kosteloos proefabonnement van 14 dagen. Maximaal 10 gebruikers kunnen dan alle functies van Google Workspace ontdekken, zoals zakelijke e-mail en online opslag.

Als u tijdens de kosteloze proefperiode overstapt naar een andere versie, worden eventuele ongebruikte dagen meegenomen naar het nieuwe abonnement. Als u bijvoorbeeld op de tiende dag van uw kosteloze proefperiode overstapt naar een andere versie, gebruikt u tijdens de laatste 4 dagen van de kosteloze proefperiode het nieuwe abonnement.

Opmerking: U moet de betaling instellen voordat u Google Workspace kunt gebruiken. Er worden pas kosten in rekening gebracht bij de door u gekozen betaalmethode als de kosteloze proefperiode voorbij is.

Tijdens de proefperiode

Zien wanneer uw proefperiode voorbij is

In de Google Beheerdersconsole ziet u hoeveel dagen uw proefperiode nog duurt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik linksboven op de homepage van de Beheerdersconsole op Menu ""and thenFactureringand thenAbonnementen.

Naast uw Google Workspace-abonnement staat hoeveel dagen er nog zijn totdat de betaalde service begint.

Meer dan 10 gebruikers toevoegen

De proefperiode voor Google Workspace is beperkt tot 10 gebruikers. Als u meer dan 10 gebruikers wilt toevoegen, moet u de facturering instellen. Zodra u een elfde gebruiker toevoegt, wordt u gevraagd de proefperiode te beëindigen en begint uw betaalde abonnement voor alle gebruikers.

Uw betaalde abonnement starten

Als u uw betalingsgegevens al heeft toegevoegd, hoeft u verder niets te doen. Uw betaalde abonnement begint automatisch zodra de proefperiode voorbij is.

Ga als volgt te werk om uw betalingsgegevens te controleren:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik linksboven op de homepage van de Beheerdersconsole op Menu ""and thenFactureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Plaats de muisaanwijzer op uw abonnementand thenklik op Betaalmethoden bekijken.

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering nog niet heeft ingesteld, wordt uw account opgeschort. Als u uw account opnieuw wilt activeren, moet u de facturering instellen voor Google Workspace.

De proefperiode annuleren

De proefperiode annuleren (domein niet gekocht tijdens de aanmelding)

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering niet heeft ingesteld of uw domeineigendom niet heeft bevestigd, wordt uw account automatisch verwijderd.

Belangrijk: Als u de facturering al heeft ingesteld, volgt u de stappen in Google Workspaceopzeggen.

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, heeft u geen toegang meer tot Google Workspace.

Nadat u Google Workspace heeft opgezegd, kunt u een nieuw Google Workspace-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is om een nieuw account mee te maken.

De proefperiode annuleren (domein gekocht tijdens de aanmelding)

Als u tijdens de aanmelding voor Google Workspace een domein heeft gekocht of een domein heeft gekozen dat u een jaar lang kosteloos kunt gebruiken, kunt u het domein blijven beheren in de Beheerdersconsole nadat de proefperiode voorbij is.

Stap 1: De proefperiode annuleren

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering niet heeft ingesteld of uw domeineigendom niet heeft bevestigd, wordt uw account automatisch verwijderd.

Belangrijk: Als u de facturering al heeft ingesteld, volgt u de stappen in Google Workspaceopzeggen.

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, heeft u geen toegang meer tot Google Workspace.

Nadat u Google Workspace heeft opgezegd, kunt u een nieuw Google Workspace-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is om een nieuw account mee te maken.

Stap 2: Uw domein beheren

1. Log opnieuw in bij de Beheerdersconsole.
  2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.

Stap 3: Uw domein overzetten (optioneel)

Als u een nieuw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, kunt u dit domein overzetten van uw Google Workspace-account naar een ander Google-account. Meer informatie over domeinbeheer delen

Anders kunt u uw domein zestig dagen nadat u het heeft aangeschaft, overzetten naar een andere host (volgens de ICANN-regels). Zie Uw domein overzetten naar een andere host voor meer informatie.