Over uw kosteloze proefperiode voor G Suite

Als u zich heeft aangemeld voor Cloud Identity Premium, vindt u hier meer informatie over uw kosteloze proefperiode.

Als u zich aanmeldt voor G Suite, begint u met een kosteloos proefabonnement van 14 dagen. Er worden pas kosten in rekening gebracht bij de door u gekozen betaalmethode als de proefperiode voorbij is. Maximaal tien gebruikers kunnen alle functies van G Suite ontdekken, zoals zakelijke e-mail en online opslag.

Tijdens de proefperiode

Zien wanneer uw proefperiode voorbij is

In de Google Beheerdersconsole ziet u hoeveel dagen uw proefperiode nog duurt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.

Naast uw G Suite-abonnement staat het aantal dagen dat uw proefperiode voor G Suite nog duurt.

Meer dan tien gebruikers toevoegen

De proefperiode voor G Suite is beperkt tot tien gebruikers. Als u meer dan tien gebruikers wilt toevoegen, moet u de facturering instellen. Zodra u een elfde gebruiker toevoegt, wordt u gevraagd de proefperiode te beëindigen en begint uw betaalde abonnement voor alle gebruikers.

Uw betaalde abonnement starten

Als u uw factureringsgegevens al heeft toegevoegd, hoeft u verder niets te doen. Uw betaalde abonnement begint automatisch wanneer de proefperiode voorbij is.

Ga als volgt te werk om uw factureringsgegevens te bekijken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering nog niet heeft ingesteld, krijgt u een e-mail waarin staat dat uw G Suite-account is opgeschort. U heeft nog steeds toegang tot de beheerdersconsole en al uw gegevens blijven bewaard, maar gebruikers hebben geen toegang meer tot e-mail, opslag en andere services. Mensen buiten uw domein hebben nog steeds toegang tot bestanden die u met ze heeft gedeeld.

Stel de facturering in voor G Suite om uw account opnieuw te activeren.

Uw proefperiode annuleren

De proefperiode annuleren (domein niet aangeschaft tijdens aanmelden)

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering niet heeft ingesteld of uw domein niet heeft geverifieerd, wordt uw account automatisch verwijderd.

Belangrijk: Als u de facturering heeft ingesteld, volgt u de stappen om uw G Suite-abonnement op te zeggen.

U heeft geen toegang meer tot G Suite nadat u de stappen heeft uitgevoerd.

Nadat u G Suite heeft opgezegd, kunt u een nieuw G Suite-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is voor een nieuw account.

De proefperiode annuleren (domein aangeschaft tijdens aanmelden)

Als u bij de aanmelding voor G Suite uw domein heeft aangeschaft of een domein heeft gekozen dat u een jaar lang kosteloos kunt gebruiken, blijft u het domein beheren in de Beheerdersconsole nadat de proefperiode voorbij is.

Stap 1: De proefperiode annuleren

Als de proefperiode voorbij is en u de facturering niet heeft ingesteld of uw domein niet heeft geverifieerd, wordt uw account automatisch verwijderd.

Belangrijk: Als u de facturering heeft ingesteld, volgt u de stappen om uw G Suite-abonnement op te zeggen.

U heeft geen toegang meer tot G Suite nadat u de stappen heeft uitgevoerd.

Nadat u G Suite heeft opgezegd, kunt u een nieuw G Suite-account maken met dit domein. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is voor een nieuw account.

Stap 2: Uw domein beheren

1. Log opnieuw in bij de Beheerdersconsole.
  2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.

Stap 3: Uw domein overzetten (optioneel)

Als uw domein wordt gehost door Google Domains, kunt u uw domein overzetten naar een ander Google-account.

Anders kunt u uw domein zestig dagen nadat u het heeft aangeschaft, overzetten naar een andere host (volgens de ICANN-regels). Zie Uw domein overzetten naar een andere host voor meer informatie.