Söka i administratörskonsolen

I Googles administratörskonsol kan du söka efter:

• Användare
  • Grupper
  • Funktioner
  • Inställningar
  • Möten
  • Maskinvara i mötesrum

Du kan till exempel söka efter användarnas e-postadresser, teamlistor för e-post eller inställningar för återställning av lösenord. Du behöver inte ange specifika söktermerna. Du kan använda vardagliga ord.

Om du inte ser det du behöver i resultaten kan du titta i listan under Hjälpartiklar. Där finns en lista över artiklar i hjälpcentret.

Söka i administratörskonsolen

Obs! Dina behörigheter i administratörskonsolen avgör vilka resultat som visas.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Ange sökorden i administratörskonsolens sökruta.

Sökruta på administratörskonsolen
  3. Om du vill begränsa sökresultaten klickar du på en sökfilterbricka, till exempel Användare eller Inställningar högst upp i listan.
    Obs! Klicka på en länk under Hjälpartiklar om du vill läsa hjälpartiklar om ditt ämne.

Filtrera sökresultat

Begränsa sökresultaten genom att klicka på en sökfilterbricka, till exempel Grupper, Inställningar eller Möten. Om du vill veta mer om respektive filter kan du läsa beskrivningarna nedan.

Användare

Du kan söka efter:

• namn (förnamn, efternamn eller del av namn)
  • användarnamn (exempelvis christina@ eller pham@)
  • e-postalias (till exempel chris@)
  • sekundär e-postadress (exempelvis användare@gmail.com)

Inte tillgängligt i sök eller sökresultat:

• användaralias på ett domänalias

Sökningen autoslutförs före @, men autoslutförs inte efter att du anger @. Exempelvis autoslutförs ad till admin, men admin@ex autoslutförs inte till admin@exempel.com.

Grupper

Du kan söka efter:

• gruppnamn (helt namn eller en del av gruppen, exempelvis Solarmoras supportteam)
  • gruppnamn@ (till exempel sales@ eller support@)

Inte tillgängligt i sök eller sökresultat:

• Gruppalias

Funktioner

Resultat under Funktioner är snabblänkar till specifika sidor i administratörskonsolen. Om du till exempel skriver Ändra ett lösenord inkluderar resultaten länkar till sidan Lösenordshantering. Om du vill granska den dagliga aktiviteten för hanterade enheter anger du Rapporter om mobila enheter. Du får då en direktlänk till Rapporterföljt avApprapporterföljt avEnheterföljt avMobil.

Inställningar

Du kan söka efter specifika inställningar i administratörskonsolen, till exempel Inställningar för Gmail eller Inställningar för YouTube. Dina sökresultat kan innehålla tjänster som inte är tillgängliga för tillfället.

Möten

Om du vill granska kvaliteten på deras möten klickar du på Möten under en användarsökning. Kvalitetsverktyget i Meet öppnas. Härifrån kan du felsöka videomöten och identifiera grundorsakerna.

Läs mer i Spåra möteskvalitet och statistik.

Mötesresultat i sökning

Maskinvara i mötesrum

Använd Googles administratörskonsol för att visa, ändra och uppdatera inställningar för Google Meet-maskinvara.

Mer information finns i Hantera Google Meet-maskinvara.