Zoeken in de Beheerdersconsole

In de Google Beheerdersconsole kunt u zoeken naar:

• Gebruikers
  • Groepen
  • Functies
  • Instellingen
  • Vergaderingen
  • Hardware voor vergaderruimten

U kunt bijvoorbeeld zoeken naar e-mailadressen van gebruikers, mailinglijsten van teams of instellingen voor het resetten van wachtwoorden. U hoeft niet exact te zijn met de zoektermen, u kunt spreektaal gebruiken.

Als u niet ziet wat u nodig heeft in de resultaten, kijk dan in de lijst onder Help-artikelen. Daar vindt u een lijst met Helpcentrum-artikelen over uw onderwerp.

Zoeken in de Beheerdersconsole

Opmerking: Welke resultaten u ziet, hangt af van welke rechten u heeft voor de Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Typ zoektermen in het zoekvak van de Beheerdersconsole.

Zoekvak in de Beheerdersconsole
  3. Klik bovenaan de lijst op een zoekfilterchip, zoals Gebruikers of Instellingen om uw zoekresultaten te verfijnen.
    Opmerking: Klik op een link onder Help-artikelen als u een Help-artikel over uw onderwerp wilt lezen.

Zoekresultaten filteren

U kunt de zoekresultaten verfijnen door op een zoekfilterchip te klikken, zoals Groepen, Instellingen of Vergaderingen. Lees de onderstaande beschrijvingen voor meer informatie over elk filter.

Gebruikers

U kunt zoeken naar:

• Naam (voornaam, achternaam of deel van de naam)
  • Gebruikersnaam (bijvoorbeeld christina@ of pham@)
  • E-mailalias (bijvoorbeeld chris@)
  • Secundair e-mailadres (bijvoorbeeld gebruiker@gmail.com)

Niet beschikbaar in zoeken of de zoekresultaten:

• Gebruikersaliassen in een domeinalias

In zoeken worden adressen automatisch aangevuld vóór de @, maar niet meer nadat u @ heeft ingevoerd. Als u bijvoorbeeld be invoert, wordt dit automatisch aangevuld tot beheerder. Als u echter beheerder@ex invoert, wordt dit niet automatisch aangevuld tot beheerder@example.com.

Groepen

U kunt zoeken naar:

• Groepsnaam (volledig of gedeeltelijk, bijvoorbeeld Solarmora-supportteam)
  • Groepsadres (bijvoorbeeld verkoop@ of support@)

Niet beschikbaar in zoeken of de zoekresultaten:

• Groepsaliassen

Functies

Resultaten onder Functies zijn snelle links naar specifieke pagina's in de Beheerdersconsole. Als u bijvoorbeeld Een wachtwoord wijzigen invult, bevatten de resultaten links naar de pagina Wachtwoordbeheer. Als u de dagelijkse activiteit van beheerde apparaten wilt bekijken, voert u Rapporten over mobiele apparaten in. U krijgt dan een rechtstreekse link naar Rapportenand thenApp-rapportenand thenApparatenand thenMobiel.

Instellingen

U kunt zoeken naar specifieke instellingen in de Beheerdersconsole, zoals Instellingen voor Gmail of Instellingen voor YouTube. De zoekresultaten kunnen services bevatten die momenteel niet beschikbaar zijn.

Vergaderingen

Als u een gebruiker zoekt en de kwaliteit van de vergaderingen voor deze gebruiker wilt bekijken, klikt u op Vergaderingen. De Meet-kwaliteitstool wordt geopend. Daar kunt u problemen met videovergaderingen oplossen en de oorzaak ervan vinden.

Zie Kwaliteit en statistieken van vergaderingen bijhouden voor meer informatie.

Resultaat van vergaderingen na zoeken

Hardware voor vergaderruimten

In de Google Beheerdersconsole kunt u instellingen voor Google Meet-hardware bekijken, aanpassen en updaten.

Zie Google Meet-hardware beheren voor meer informatie.