Leerlingen die zijn geslaagd hun gegevens laten overzetten

Als Education-beheerder kunt u gebruikers van uw school kopieën van hun documenten en e-mails laten overzetten naar een ander Google-account door rechten voor gegevensoverdracht in te stellen in Google Takeout. Takeout is standaard ingeschakeld voor alle organisaties, maar als beheerder kunt u bepalen uit welke organisatie-eenheden gebruikers gegevens naar een ander Google-account kunnen kopiëren. U kunt bijvoorbeeld leerlingen die zijn geslaagd, toestaan gegevens over te zetten.

Opmerking: Omdat Google Takeout een aanvullende service is, moet u ouderlijke toestemming krijgen voordat u leerlingen jonger dan 18 jaar toestaat hun gegevens over te zetten met Google Takeout.

Overdrachtsrechten instellen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsand thenAanvullende Google-services.
  3. Ga naar Google Takeout and then Aanvullende overdrachtsrechten.
  4. Als u meerdere organisatie-eenheden heeft, selecteert u de organisatie-eenheid waarvoor u overdrachtsopties wilt instellen.
  5. Vink het vakje aan om toe te staan dat content van accounts in de geselecteerde organisatie-eenheden wordt overgezet naar een ander Google-account.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u het delen van bestanden buiten uw domein heeft uitgeschakeld, werkt deze functie niet, zelfs niet als u de optie heeft geselecteerd om content over te zetten.

Welke gegevens worden gekopieerd?
Alleen documenten die eigendom zijn van de gebruikers of die in hun Mijn Drive staan, worden gekopieerd naar het nieuwe account. Als de eigenaar van een document het delen van het document heeft beperkt door te selecteren dat mensen die kunnen reageren en bekijken, het document niet kunnen downloaden en kopiëren, worden deze instellingen meegenomen in het overdrachtsproces. Tijdens het proces worden er geen documenten verwijderd. Er worden kopieën gemaakt in het nieuwe account. De oorspronkelijke documenten blijven ongewijzigd. Er worden geen gegevens gekopieerd als u het delen van bestanden buiten uw domein heeft uitgeschakeld.
Leerlingen informeren over het overdrachtsproces
Als u leerlingen heeft die naar een andere school gaan of eindexamen doen, kunnen ze de overdracht instellen op de pagina met hun Google-account. U kunt leerlingen ook dit artikel met informatie over het overdrachtsproces sturen.