Geavanceerd mobiel beheer instellen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u geavanceerd beheer gebruiken om meer controle te krijgen over de toegang tot de gegevens van uw organisatie. U kunt apparaatfuncties als meldingen op het vergrendelscherm beperken, apparaatversleuteling vereisen, apps beheren op Android-apparaten, iPhones en iPads, en gegevens van apparaten wissen.

Vereisten

• Geavanceerd mobiel beheer moet worden ondersteund op het apparaat. Bekijk de apparaatvereisten.
  • Volg de stappen om een Apple Push Certificate in te stellen om iPhones en iPads te beheren.
  • Er is slechts 1 Google-account met geavanceerd mobiel beheer toegestaan op elk apparaat.
  • De gebruiker moet een licentie hebben waarvoor geavanceerd mobiel beheer wordt ondersteund. Als u geavanceerd mobiel beheer aanzet voor een gebruiker wiens licentie dit niet ondersteunt, worden alleen instellingen die worden ondersteund in mobiel beheer op basisniveau toegepast op de apparaten van de gebruiker.
  • Gebruikers inschrijven:  Nadat u geavanceerd beheer heeft aangezet, zien gebruikers een prompt voor de installatie van een apparaatbeleid-app, zodat u hun apparaat kunt beheren.
    • Android-gebruikers moeten de app niet handmatig installeren. Ze moeten in plaats daarvan de aanwijzingen op het scherm volgen. Zie Google Workspace instellen op een Android-apparaat voor meer informatie.Tijdens de installatie krijgen gebruikers de prompt om een werkprofiel in te stellen als dit wordt ondersteund op hun apparaat.
    • iPhone- en iPad-gebruikers kunnen ook worden gevraagd een configuratieprofiel te installeren. Zie Mobiele training en hulp voor meer informatie over de beheerclient en hoe deze omgaat met gebruikersgegevens.

Stap 1: Geavanceerd mobiel beheer inschakelen

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenUniverseel.
  3. Klik op Algemeenand thenMobile Management.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Zet geavanceerd mobiel beheer aan:
    • Als u wilt dat alle ondersteunde mobiele apparaten onder geavanceerd beheer vallen en u een Apple Push Certificate instelt, selecteert u Geavanceerd. Deze optie is alleen beschikbaar als er een Apple Push Certificate is ingesteld, zelfs als u geen iOS-apparaten beheert.
    • Als u geavanceerd beheer wilt aanzetten voor bepaalde platforms of als u geen iOS-apparaten beheert, selecteert u Aangepast. Selecteer vervolgens Geavanceerd voor de betreffende platforms. Voor iOS is Geavanceerd alleen beschikbaar als er een Apple Push Certificate is ingesteld.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.
  7. Als u de melding ziet dat u synchronisatie voor mobiel moet inschakelen, klikt u op Ga naar synchronisatie voor mobiele apparaten. Vink de vakjes aan voor de apparaten waarvoor u wilt toestaan dat er werkgegevens mee worden gesynchroniseerd en klik op Opslaan.
  8. Als u iOS-apparaten en -apps wilt beheren, maakt u een Apple Push Certificate. U moet dit certificaat jaarlijks verlengen.

Stap 2. Wachtwoord- en goedkeuringsvereisten instellen

Voordat u begint: Laat gebruikers weten dat u de mobiele apparaten gaat beheren die ze voor hun werk gebruiken. Vertel ze over het beleid dat u gaat gebruiken, inclusief de wachtwoordvereisten.

1. Wachtwoordvereisten instellen voor beheerde mobiele apparaten U kunt de wachtwoordlengte instellen, speciale tekens vereisen en een vervaldatum instellen.
  2. Als u apparaten wilt screenen voordat deze toegang hebben tot werkgegevens, kunt u beheerdersgoedkeuring vereisen voor mobiele apparaten.

Stap 3. Mobiele apparaten instellen die eigendom zijn van het bedrijf

Sla deze stap over als u geen apparaten heeft die eigendom zijn van het bedrijf.

Voor Android

Voor iPhones en iPads

Stap 4. De gegevens van uw organisatie veilig houden

Als u de gegevens van uw organisatie veilig wilt houden, gebruikt u de gewenste of vereiste geavanceerde beheerinstellingen voor uw organisatie.

Aanbevolen instellingen

Universele instellingen (alle mobiele apparaten)

• Gehackte apparaten blokkeren
  • Apparaatversleuteling vereisen

Android-instellingen

• Apparaten die niet binnen een bepaalde periode worden gesynchroniseerd, automatisch wissen
  • Apparaten blokkeren die niet voldoen aan Android CTS
  • Niet toestaan dat app-verificatie wordt uitgeschakeld
  • Geen USB-bestandsoverdracht toestaan
  • Geen apps van onbekende bronnen toestaan
  • Geen meldingen op het vergrendelingsscherm toestaan
  • Geen trust agents toestaan (onder de instellingen voor het vergrendelingsscherm)

iOS-instellingen

• Geen meldingen op het vergrendelingsscherm toestaan
  • Niet toestaan dat beheerde apps iCloud-gegevens opslaan
  • Versleuteling vereisen voor back-ups als u apparaatback-ups toestaat

Volgende stappen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.