Tillämpa universella inställningar för mobila enheter och slutpunkter

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du ställa in vilket slags mobilhantering och vilka lösenordskrav som ska gälla för mobila enheter i organisationen. Du kan även göra säkerhetsprinciper tvingande. Det kan till exempel gälla metoder för dataåtkomst, vilka enheter som ska godkännas, kryptering och starka lösenord.

Hitta inställningarna

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på en inställningskategori och inställning. Läs mer om inställningarna i följande avsnitt.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Aktivera eller inaktivera inställningen.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Förteckning över universella inställningar

Öppna alla   |   Stäng alla

Allmänt

Öppna alla   |   Tillbaka till förteckningen

Mobilhantering

Ange typ av mobilhantering för enheter i organisationen. Du kan ställa in olika hanteringstyper för olika enhetsplattformar och för enskilda organisationsenheter.

Grundläggande mobilhantering är aktiverat som standard.

Krav för lösenord

Stöds endast för mobila enheter

Kräv lösenord på hanterade mobila enheter.

Mer information finns i Konfigurera lösenordskrav för hanterade mobila enheter.

Dataåtkomst

Öppna alla   |   Tillbaka till förteckningen

Verifiering av slutpunkt

Aktivera eller inaktivera ändpunktsverifiering. När kryssrutan Övervaka vilka enheter som kan få åtkomst till organisationsdata är markerad kan du få information om dessa enheter, till exempel operativsystem och användare. Ändpunktsverifiering krävs även för kontextkänsliga åtkomstregler.

Om du inaktiverar slutpunktsverifiering men har kontextkänsliga åtkomstregler kanske hanterade konton på enheten inte går att använda.

Läs mer om slutpunktsverifiering

Android Sync

Tillåter att användarnas jobb- eller skoldata synkroniseras med hanterade Android-enheter.

Om du vill blockera åtkomst till jobb- eller skoldata på Android-enheter avmarkerar du kryssrutan Tillåt arbetsdata att synkroniseras på Android-enheter. Användarna kan då inte använda jobb- eller skoldata i Googles appar, t.ex. Gmail, Kalender eller Drive. Användarna kan fortfarande få åtkomst till jobb- eller skoldata via webbappar i en webbläsare på enheten.

iOS Sync

Tillåter att användarnas jobb- eller skoldata synkroniseras med hanterade iPhone- och iPad-enheter.

Om du vill blockera åtkomst till jobb- eller skoldata på en iPhone eller iPad avmarkerar du kryssrutan Tillåt synkronisering av arbetsdata på iOS-enheter. Användarna kan då inte använda jobb- eller skoldata i Googles appar, t.ex. Gmail, Kalender eller Drive. Användarna kan fortfarande få åtkomst till jobb- eller skoldata på följande sätt:

• via webbappar i en webbläsare på enheten
  • via appar från tredje part om IMAP är aktiverat, t.ex. appar som är inbyggda i Apple iOS eller Microsoft Outlook
  • via inbyggda appar i Apple iOS om Google Sync är aktiverat (nästa inställning)
Google Sync (endast Google Workspace)

Stöds för iPhone och iPad, Windows Phone, Windows Mobile och BlackBerry 10

Gör så att användarna kan synkronisera sin e-post, sina kontakter och sina kalendrar på jobbet eller i skolan med den mobila enheten med hjälp av Microsoft Exchange ActiveSync.

Obs! Google Sync har inte stöd för OAuth-autentisering, tvåfaktorsautentisering eller säkerhetsnycklar. Vi rekommenderar att du skyddar organisationens data genom att flyttar den från Google Sync.

När Google Sync är aktiverat kan du även ställa in följande:

• Begränsa listan med IP-adresser där användarna kan använda Google Sync.

Ger användarna åtkomst till e-post, kalendrar och kontakter i Google Workspace på mobila enheter via de IP-adresser som du anger.

Lägg till de IP-adresser (masker) där användarna kommer åt e-post, kalendrar och kontakter i Google Workspace i rutan Godkända IP-adresser för Google Sync. Om du vill lägga till fler än en IP-adress anger du ett IP-intervall med CIDR-notation. Du kan också avgränsa varje enskild IP-adress med ett kommatecken.

Den här inställningen är avstängd som standard. Aktivera den endast om organisationen behöver den. Den här inställningen krävs vanligen för organisationer som använder en Microsoft Exchange ActiveSync-proxy för att begränsa hur användarna får åtkomst till arbetsdata på mobila enheter. De här organisationerna kan vara behöva dirigera sina ActiveSync-anslutningar via separata servrar för enhetshantering (proxyservrar).

• Aktivera automatiskt inställningen Ta bort e-post som skräppost på Google Sync-enheter. När den här inställningen är inaktiverad på en enhet arkiveras e-postmeddelanden i Gmail snarare än raderas. Läs mer
  • Tillåt automatisk synkronisering av Android- och iOS-enheter vid roaming Automatisk synkronisering kan medföra ökade datakostnader.

Om du avmarkerar rutan Aktivera automatisk synkronisering vid roaming kan användarna fortfarande synkronisera enheterna manuellt vid roaming.

Google Assistent

Stöds för iPhone, iPad och enheter med Android 4.1 Jelly Bean eller senare.

Tillåter användarna att använda Förslag med sina hanterade konton på enheten. Läs mer om Förslag.

Obs! Administratörer som vill aktivera Voice Match och Face Match för Google Workspace for Education-organisationer måste få vårdnadshavarens samtycke för användare under 18 år. Mer information finns i Hantera Face Match och Voice Match.

Säkerhet

Om du vill använda de här inställningarna på mobila enheter konfigurerar du avancerad mobilhantering.

Öppna alla   |   Tillbaka till förteckningen

Enhetsgodkännanden

Stöds för mobila enheter med avancerad mobilhantering, Google Sync-enheter och enheter som är underställda slutpunktsverifiering

Kräv att en enhet ska ha godkänts av en administratör innan en användare får åtkomst till jobb- eller skoldata.

Mer information finns i Kräv administratörsgodkännande för enhetsåtkomst

Kamera

Stöds för iPhone och iPad, enheter med Android 4.0 Ice Cream Sandwich eller senare samt Microsoft Windows Phone

Tillåter användaren att använda enhetens kamera.

Om du vill blockera all kameraanvändning avmarkerar du kryssrutan Tillåt kamera. Det går däremot fortfarande att använda kameran med privata appar på Android-enheter med jobbprofiler.

Kryptering

Stöds på enheter med Android 3.0 Honeycomb eller senare som använder Android Sync och på iOS-enheter med iOS Sync eller Google Sync. För andra enheter och appar från tredje part kontaktar du enhetstillverkaren eller apputvecklaren.

Kräver datakryptering på en enhet så att data på den endast kan läsas när enheten är upplåst. Kryptering ger skydd om en enhet försvinner eller blir stulen. Din data dekrypteras när du låser upp enheten.

Inaktiva företagsägda enheter (endast Android)

Stöds för företagsägda Android-enheter

När det här alternativet är markerat skickas en rapport varje månad om företagsägda Android-enheter som ingen jobbdata har synkroniserats på under de senaste 30 dagarna. Rapporten skickas automatiskt till alla avancerade administratörer i organisationen. Om även andra ska få rapporten skriver du deras e-postadresser i textrutan.

Mer information finns i Få en rapport om inaktiva företagsägda enheter.

Enheter som drabbats av obehörig åtkomst

Stöds för Android-enheter och iPhone och iPad som synkroniserar data med iOS Sync

Blockerar en Android- eller iOS-enhet från att synkronisera jobb- eller skoldata om det finns tecken på att enheten har utsatts för obehörig åtkomst.

• Kryssa i rutan Blockera Android-enheter som har utsatts för intrång om du vill blockera Android-enheter vid tecken på obehörig åtkomst. Exempelvis har en enhet utsatts för intrång när den blivit rotad, vilket är en process som tar bort begränsningar på en enhet.
  • Kryssa i rutanBlockera iOS-enheter som är jailbroken om du vill blockera iOS-enheter vid tecken på jailbreak – en process som tar bort begränsningar på enheten. När du markerar den här rutan uppmanas iOS-användare att installera appen Google Device Policy om den inte redan är installerad på enheten.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.