Skapa en testdomän med G Suite for Education

Om du har ett G Suite for Education-konto och vill testa nya funktioner på en separat domän ansöker du om en testdomän.

Om du inte har ett G Suite for Education-konto måste du först registrera dig för G Suite for Education.
Mer information finns i Komma igång med G Suite for Education för grund- och gymnasieskolor och Komna igång med G Suite for Education för hemundervisning.

Steg 1: Skapa ett testkonto

1. Öppna registreringsformuläret för G Suite for Education .
  2. Fyll i detaljerna om din utbildningsinstitution.
  3. När du kommer till Har institutionen en domän? klickar du på Ja, jag har en som jag kan använda.
    Ange underdomänen för den befintliga primära G Suite for Education-domänen.

Om vårt godkännandeteam ska kunna identifiera din nya underdomän som testdomän måste den ha följande format: gsuitetest.domain.edu.

Exempel på G Suite for Education-domänen Ny underdomän för test
    bestschool.edu gsuitetest.bestschool.edu
  4. Klicka på Nästa.
  5. Skapa ett användarkonto.
    Du använder det här kontot för att logga in på ditt G Suite for Education-konto på testdomänen.
  6. Läs användarvillkoren och klicka på Acceptera och registrera dig.
    Du får ett e-postmeddelande med information om ditt nya konto.

Steg 2: Verifiera att du äger din domän

Du måste verifiera den testdomän som du har skapat. Verifiering säkerställer att ingen annan använder din domän för Google-tjänster utan ditt tillstånd eller skickar e-post som verkar komma från din skola.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

Logga in med ditt G Suite for Education-konto.

2. Verifiera att du äger din domän. Mer information finns i Verifiera din domän för Google Workspace.

Du får en 14-dagars kostnadsfri provperiod med ditt provkonto i G Suite for Education. Mer information finns i Om din Google Workspace kostnadsfria provperiod.

När du har skickat in begäran och bekräftat domänen kontrollerar vi om organisationen är behörig. Vi kontaktar dig via e-post med information om ansökans status inom 1–2 veckor.