Een testdomein maken in Google Workspace for Education

Als u een Google Workspace for Education-account heeft en nieuwe functies in een apart domein wilt testen, vraagt u een testdomein aan.

Als u geen Google Workspace for Education-account heeft, moet u zich eerst aanmelden voor Google Workspace for Education.
Zie Aan de slag voor het basis- en middelbaar onderwijs of Aan de slag voor thuisonderwijs voor instructies.

Stap 1: Een testaccount maken

1. Ga naar het aanmeldformulier voor Google Workspace for Education.
  2. Vul de gegevens van uw onderwijsinstelling in.
  3. Klik bij Heeft uw instelling een domein? op Ja, ik heb er een dat ik kan gebruiken.
  4. Vul het subdomein van uw bestaande Google Workspace for Education-hoofddomein in.

Ons goedkeuringsteam kan het nieuwe subdomein alleen identificeren als testdomein als het deze indeling heeft: gworkspacetest.domein.com.

Voorbeeld van een Google Workspace for Education-domein Nieuw test-subdomein
    bestschool.com gworkspacetest.bestschool.com
  5. Klik op Volgende.
  6. Maak een gebruikersaccount.
    U gebruikt dit account om in te loggen op uw Google Workspace for Education-account in het testdomein.
  7. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Accepteren en aanmelden.
    U krijgt een e-mail met informatie over uw nieuwe account.

Stap 2: Bevestigen dat u de eigenaar bent van het domein

U moet het testdomein dat u heeft gemaakt verifiëren. Het verificatieproces zorgt dat niemand uw domein kan gebruiken voor Google-services zonder uw toestemming of e-mails kan verzenden waarvan het lijkt of deze van uw school afkomstig zijn.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

Gebruik uw Google Workspace for Education-account om in te loggen.

2. Bevestig dat u de eigenaar bent van het domein. Zie Uw domeineigendom bevestigen voor Google Workspace voor meer informatie.

Bij uw Google Workspace for Education-testaccount krijgt u een kosteloze proefperiode van 14 dagen. Zie Over uw kosteloze proefperiode voor Google Workspace voor meer informatie.

Nadat u het verzoek heeft ingediend en uw domeineigendom heeft bevestigd, controleren we of uw organisatie in aanmerking komt. Na een tot twee weken ontvangt u van ons via e-mail bericht over de status van uw aanvraag.