Wat wordt gemigreerd met GWMME?

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

U kunt Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) gebruiken om e-mail-, agenda- en contactgegevens te migreren vanuit Microsoft Exchange, een IMAP-server of een PST-bestand naar uw Google Workspace-account. Als u een migratie naar Google Workspace instelt met GWMME, neemt u de volgende gegevens in aanmerking en bepaalt u of ze moeten worden gemigreerd.

E-mail  |  Agenda  |  Contacten  |  Andere niet-ondersteunde gegevens

E-mails

Ondersteunde e-mailgegevens Notities en controlepunten
E-mailberichten Alle e-mailberichten in de mappen op het hoogste niveau worden gemigreerd. Een map op het hoogste niveau is een map op hetzelfde niveau als de map Inbox.

U kunt er ook voor kiezen e-mails te migreren naar Google Vault.

E-mailstatus, zoals gelezen of ongelezen
Verwijderde items Migratie is optioneel. Verwijderde items krijgen in Gmail het label Prullenbak.
Mappen Mappen worden in Gmail toegewezen als labels. U kunt specifieke mappen op het hoogste niveau uitsluiten van een migratie door ze individueel te selecteren. Als u een map uitsluit, worden de submappen ervan ook uitgesloten. Bekijk hoofdstuk 6 van de beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

Mappen met een mappad dat langer is dan 225 tekens worden niet gemigreerd. De berichten in die mappen worden ook niet gemigreerd.

Ongewenste e-mails Migratie is optioneel. Ongewenste e-mails worden in Gmail gemarkeerd als Spam.
Openbare mappen U kunt content uit openbare mappen migreren naar Google Groepen. Zie Migreren vanuit openbare mappen voor meer informatie.
Grote berichten en bijlagen De meeste bijlagen worden gemigreerd. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld een bericht met bijlage dat groter is dan 25 MB of bepaalde typen bestandsbijlagen, zoals uitvoerbare bestanden. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail voor meer informatie.
Berichtmarkeringen Markeringen worden in Gmail weergegeven als sterren.
Gedeelde mailboxen Gedeelde mailboxen worden gemigreerd als reguliere mailboxen. U kunt Gmail-machtiging aanzetten na de migratie. Ga naar Gebruikers toestaan gemachtigde toegang te geven tot een Gmail-account voor meer informatie.
Submappen Hoe een submap wordt gemigreerd, hangt af van de locatie:
  • Submap in een standaardmap: Als de submap zich onder een standaardmap van de Exchange-mailbox bevindt (zoals Verzonden items, Concepten of Verwijderde items), wordt de submap niet gemigreerd als genest label. In plaats daarvan wordt de submap genest onder de standaard mapnaam met een underscore ervoor (bijvoorbeeld _Inbox/Financieel).
  • Submap onder andere mappen: Een submap onder een andere map wordt gemigreerd als geneste map, bijvoorbeeld Financieel/Facturen 1e kwartaal.

Niet-ondersteunde e-mailgegevens

• Berichten in mailboxmappen
  • Belangrijkheidsniveau van berichten
  • Regels: Zowel server- als clientregels worden niet gemigreerd, maar u kunt vergelijkbare filters maken in Gmail.
  • Handtekeningen: U kunt handtekeningen opnieuw maken in Gmail.
  • Categoriedefinities of -toewijzingen

Agenda

Ondersteunde agendagegevens Notities en controlepunten
Standaardagenda, inclusief afspraken, beschrijvingen, deelnemers, afspraakherinneringen en locaties Als u een geëxporteerd of gearchiveerd PST-bestand gebruikt, worden alle agenda's gemigreerd als Andere agenda's in plaats van als de standaardagenda. U kunt dit voorkomen door agenda's te importeren met een Exchange-servermigratie. Zie Gegevens migreren vanuit Exchange voor meer informatie.
Agenda-afspraken Als u afspraken importeert voor gebruikers die niet de oorspronkelijke organisator of een oorspronkelijke deelnemer van de afspraak zijn, verschijnt er een waarschuwingsbericht in het logboekbestand. De afspraak wordt echter wel gemigreerd en de doelgebruiker wordt weergegeven als deelnemer aan de afspraak in Google Agenda.
Andere agenda's Andere agenda's worden gemigreerd voor de eigenaar, maar niet voor andere gebruikers die er toegang toe hebben.
Beschikbaar-/bezetstatus
Agendafaciliteiten Gebruik een csv-bestand (door komma's gescheiden waarden) om agendafaciliteiten (zoals vergaderruimtes) te migreren. U kunt het bestand ook gebruiken om de e-mailadressen van deelnemers aan de afspraak te wijzigen in e-mailadressen van Gmail. Zie Csv-bestanden maken voor uw migratie voor meer informatie.

Niet-ondersteunde agendagegevens

• Uitgebreide content in afspraakbeschrijvingen: beschrijvingen met tekst met opmaak worden niet geïmporteerd. In Microsoft Outlook 2016 worden beschrijvingen geconverteerd naar platte tekst.
  • Voorlopig, afwezig of een speciale status
  • Agendabijlagen
  • Categoriedefinities of -toewijzingen
  • Links voor video- en audiovergaderingen in afspraken

Contacten

Ondersteunde contactgegevens Notities en controlepunten
Persoonlijke contacten Alle velden worden gemigreerd.
Opmerkingen Opmerkingen bij contacten worden gemigreerd in platte tekst. Opmerkingen groter dan 16 KB worden afgekapt.

Niet-ondersteunde contactgegevens

• Contactmappen: De contacten uit alle mappen worden gemigreerd, maar niet naar hun eigen mappen. U kunt ze opnieuw ordenen met labels.
  • Contactgroepen of persoonlijke distributielijsten: Als u een e-mail wilt sturen naar een lijst met Google Workspace-gebruikers, kunt u een groep maken in de Google Beheerdersconsole.
  • Algemene domeincontacten: Domeincontacten worden weergegeven in de algemene adreslijst in Microsoft Active Directory. Als u deze contacten wilt importeren, moet u een ander product gebruiken. Ga naar Over Google Cloud Directory Sync voor meer informatie.

Andere niet-ondersteunde gegevens