Een Marketplace-app verwijderen voor uw organisatie

Als u een Marketplace-app wilt verwijderen uit uw eigen account, klikt u hier.

Als u als beheerder een Google Workspace Marketplace-app heeft geïnstalleerd voor sommige of alle gebruikers in uw organisatie, kunt u deze verwijderen. Als u een app verwijdert, hebben uw gebruikers er geen toegang toe, tenzij ze de app zelf mogen installeren.

Opmerking:

Een door de beheerder geïnstalleerde app verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik in de lijst In het domein geïnstalleerde apps op de naam van de app.
  4. Klik links op App verwijderen .
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

De app is verwijderd voor gebruikers. Dit is niet van invloed op gebruikers die de app zelf hebben geïnstalleerd. De app-ontwikkelaar verwijdert uw gegevens volgens het bewaarbeleid voor gegevens van de leverancier.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie