Een Google Workspace Marketplace-app verwijderen

Als beheerder kunt u een Google Workspace Marketplace-app verwijderen uit het domein van uw organisatie. Als u een app verwijdert, hebben uw gebruikers er geen toegang meer toe.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then "" Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op de naam van de app.
  4. Klik links op App verwijderen "".
  5. Klik op App verwijderen om te bevestigen.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Als u een app verwijdert, gebeurt het volgende:

• De app-toegang wordt verwijderd voor alle domeingebruikers. Als u de app wilt verwijderen voor een specifieke OE of groep, gebruikt u de instellingen voor app-distributie. Zie Een Marketplace-app distribueren naar gebruikers voor meer informatie.
  • De app en daaraan gekoppelde licenties worden definitief verwijderd uit uw account. De app-leverancier verwijdert uw gegevens volgens het bewaarbeleid voor gegevens van de leverancier.

Als u de app opnieuw wilt installeren, moet u deze wellicht opnieuw aanschaffen. Bekijk de website of de servicevoorwaarden van de leverancier voor meer informatie.