Hindra användare från att ta emot inlägg eller innehåll på Google+

När en användare på Google+ nämner någon i ett inlägg med plustecknet (+), läggs inläggsinnehåll som bilden och meddelandet som skickats till personen till.

Om du inte vill att G Suite-användarna ska få sådana meddelanden kan du inaktivera tjänsten Google+ för din organisation. Detta hindrar användarna från att ta emot inbjudningar, bilder eller annat innehåll som delas av användare på Google+.

Om en G Suite-användare av Google+ till exempel lägger till en annan G Suite-användare i ett inlägg sker följande:

• Om tjänsten Google+ är inaktiverad för användaren som ska läggas till får användaren inga meddelanden om att han eller hon har lagts till i ett inlägg.
  • Om tjänsten Google+ är aktiverad för användaren som ska läggas till kan användaren få en avisering om att han eller hon har lagts till i ett inlägg beroende på sina aviseringsinställningar.
Inaktivera tjänsten Google+

Säkerställ att G Suite-användarna inte får några inbjudningar, inlägg eller bilder från användare på Google+ genom att inaktivera tjänsten Google+ för organisationen.

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Google+ från administratörskonsolens startsida.
  3. Inaktivera Google+ för de önskade organisationsenheterna.
  4. Informera vid behov användarna om att Google+ har inaktiverats.