Skapa anpassade attribut för användarprofiler

Som administratör kan du lagra organisationsspecifik information om dina användare, som plats eller startdatum för anställning, utöver standardinformation, som anställnings-id och titel, i en användares profil. Skapa anpassade attribut om du vill lagra den här ytterligare informationen.

När du skapar ett anpassat attribut kan du ange om informationen är synlig för alla användare i organisationen eller bara för administratörer och den enskilda användaren.

Varning! Använd inte den här funktionen för att lagra känsliga personliga uppgifter, som kontouppgifter, statliga id-nummer, kortuppgifter, bankkontouppgifter, hälsovårdsinformation eller känslig bakgrundsinformation.

Om du tänker använda ett anpassat attribut i tjänsten Säker LDAP följer du dessa riktlinjer för namngivning av det anpassade attributet:

• Namnet på det anpassade attributet måste vara unikt. Använd inte samma anpassade attributnamn för alla scheman och systemattribut.
  • Namnet får endast innehålla alfanumeriska tecken och bindestreck.

Lägg till, redigera eller radera anpassade attribut

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Lägg till ett nytt anpassat attribut
Skapa attributkategorier för att organisera anpassade attribut. Låt säga att du vill registrera information om säljteamets bilpark. Du skapar då kategorier, till exempel registrering eller försäkring, där du kan registrera attributvärden, det vill säga text, nummer eller datumvärden.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Fler alternativ följt av Hantera anpassade attribut överst i användarlistan.
  4. Under Standardattribut granskar du standardattributen i en användares profil.
  5. Högst upp till höger klickar du på Lägg till anpassat attribut.
  6. Under Kategori anger du ett namn för den kategori du vill lägga till.
  7. (Valfritt) Under Beskrivning anger du en beskrivning av din kategori.
  8. Skapa ett anpassat attribut under Anpassade fält:
    1. Namn: Ange etiketten du vill visa på användarens kontosida.
    2. Infotyp: Välj Text, Hela numret, Ja eller nej, Decimaltal, Telefon, E-post eller Datum.

Obs! Du kan inte ändra informationstypen när du har skapat ditt anpassade attribut.

3. Synlighet: Välj ett alternativ:
      • Synligt för användare och administratörer: Avancerade administratörer kan se det anpassade attributet på administratörskonsolen.
      • Synligt för organisationen: Alla användare i organisationen kan se det anpassade attributet i varandras profiler.
    4. Antal värden: Välj Multivärde eller Enskilt värde.

Obs! Du kan inte ändra Multivärde eller Enskilt värde när du har skapat ditt anpassade attribut.

9. (Valfritt) Lägg till ytterligare ett attribut.

Obs! Du kan definiera maximalt 1 500 attribut för alla appar.Eftersom varje app har ett standardattribut inkluderar totalsumman standardattributet plus eventuella anpassade attribut som du lägger till.

10. Klicka på Lägg till.

Kategorin visas på sidan Hantera användarattribut.

Du kan ange värden för det anpassade attributet på sidan Användarinformation endast för en användare. Du kan inte ange dessa värden genom att ladda upp en fil med användarens kontouppgifter.

Redigera eller ta bort anpassade attribut och kategorier

När organisationsspecifik information ändras måste du kanske uppdatera eller ta bort kategorier eller anpassade attribut, som att göra vissa attributvärden offentliga för alla användare i organisationen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Mer följt av Hantera anpassade attribut överst i användarlistan.
  4. Under Anpassade attribut klickar du på den kategori du vill redigera eller ta bort.
  5. (Valfritt) Så här redigerar du en kategori:
    1. (Valfritt) Klicka i ett textfält om du vill redigera text.
    2. (Valfritt) Välj ett annat alternativ i listrutan om du vill ändra attributets synlighet.
    3. (Valfritt) Klicka på Ta bort om du vill ta bort ett attribut.

Obs! Om en kategori bara har ett attribut måste du radera kategorin för att radera attributet.

4. Klicka på Spara.
  6.   (Valfritt) Så här tar du bort en kategori:
    1. Klicka på Ta bort längst ned till vänster.
    2. Läs meddelandet och klicka på Ta bort för att bekräfta.

Om du inte kan radera ett attribut eller en kategori

Om ett anpassat attribut används (mappas) i en SAML-app måste du ta bort attributmappningen innan du kan ta bort attributet eller kategorin som innehåller det. Gör så här:

1. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  2. Klicka på SAML-appen som använder det anpassade attributet.
  3. På sidan med appinställningar klickar du på Attributmappning för SAML.
  4. Klicka på Ta bort  bredvid den anpassade attributmappningen.
  5. Klicka på Spara.
  6. Återgå till sidan Hantera anpassade attribut och följ stegen för att radera ett attribut eller en kategori.
Krav för anpassade attribut för tjänsten Säker LDAP

Om du vill använda anpassade attribut för tjänsten Säker LDAP följer du dessa riktlinjer när du konfigurerar anpassade attribut:

• Namn på anpassade attribut får bara innehålla alfanumeriska tecken och bindestreck.
  • Det får inte finnas dubbletter av attributnamn i alla anpassade scheman.
  • Om det anpassade attributnamnet matchar ett befintligt systemattribut returnerar vi systemattributvärdet.

Lägg till värden för anpassade attribut

Kräver administratörsbehörigheten Uppdatera användare och API-administratörsbehörigheten Schemaläsning.

Du kan lägga till eller uppdatera värden för anpassade attribut på sidan Användarinformation för en användare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Användarinformation.
  6. Klicka på något av avsnitten för anpassat attribut för att redigera det.
  7. Lägg till eller ändra värden för anpassade attribut.
  8. Klicka på Spara.

Obs! Du kan inte lägga till eller uppdatera anpassade attributvärden genom att ladda upp en fil med användarens kontouppgifter.

Relaterade ämnen