Lägga till godkännare av YouTube-videor för organisationen

Som administratör kan du tillåta att vissa användare godkänner YouTube-innehåll. Om du använder Classroom kan du tillåta att verifierade lärare i Classroom godkänner YouTube-innehåll. När en video eller kanal har godkänts är den tillgänglig för alla inloggade användare i organisationen.

Godkännare har obegränsad åtkomst till YouTube. De kan spela upp valfri video och läsa kommentarer. Du kan alltid granska och ta bort godkända videor och kanaler i Googles administratörskonsol.

Lägga till godkännare efter organisationsenhet eller grupp

Innan du börjar: Vid behov kan du läsa om hur du tillämpar inställningen på en avdelning eller grupp.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2.  På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avYouTube.
  3. Klicka på Innehållsinställningarföljt avKonfiguration.
  4. (Valfritt) Om du enbart vill tillämpa inställningen på vissa användare väljer du en organisationsenhet (används ofta för avdelningar) eller en konfigurationsgrupp (avancerat). Visa hur

Gruppinställningar åsidosätter organisationsenheter. Läs mer

5. Markera rutan Inloggade användare i din organisation kan bara se begränsade och godkända videorföljt avklicka på Spara.
  6. Klicka på Komprimera bredvid Innehållsinställningar.
  7. Klicka på Behörigheter.
  8. Välja Kan godkänna videoklipp.
  9. Klicka på Spara. Du kan även klicka på Åsidosätt för en organisationsenhet.

Om du vill återställa det ärvda värdet senare klickar du på Ärv (eller Inte angivet för en grupp).

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Göra verifierade lärare i Classroom till godkännare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2.  På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avYouTube.
  3. Klicka på Innehållsinställningar följt av Specialgodkännare.
  4. Markera kryssrutan för Verifierade Google Classroom-lärare kan godkänna videor.
  5. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen