Lägga till information i en användares profil

Som katalogadministratör kan du lägga till information som telefonnummer, sekundära e-postadresser och skrivbordsplats i användarnas profiler. Du kan redigera användarprofiler individuellt i administratörskonsolen. Massredigera användare med G Suite Admin SDK Directory API eller Google Cloud Directory Sync.

Detaljerad profilinformation skapar kontakt mellan användare

När du lägger till profilinformation i användarprofiler hittar personer i din organisation den i många Google-tjänster:

• Individuella adresser och gruppadresser autoslutförs när användarna anger dem i Google-tjänster som Gmail, Google Dokument och Drive
  • I Kalender ges intelligenta förslag på mötesrum baserat på plats och antal gäster (Kalender måste ha konfigurerats)
  • Användare hittar profilinformation i Googles tjänster. När användare exempelvis pekar eller trycker på någons profilfoto öppnas ett kort med personliga uppgifter.

• Användare ser organisationsrelationer. Om du lägger till ansvariga i användarnas profiler inom hela organisationen generera Google automatiskt en rapporteringskedja. Finns i Google-tjänster på Android och iOS, samt i Cloud Search på alla enheter.

Det här kan du uppdatera

Du kan lägga till, redigera eller ta bort följande information:

Du kan också låta användare uppdatera vissa av sina profilinställningar, inklusive namn, foto och arbetsplats. Obs! Gmail-användare kan själva ändra sitt visningsnamn.

Uppdatera en användarprofil

Det här är det enklaste sättet att uppdatera några stycken användarprofiler. Om du behöver uppdatera många profiler använder du någon av metoderna för massuppdatering som beskrivs i följande avsnitt.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Öppna Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Öppna kontosidan genom att klicka på användarens namn.
  5. Klicka på Användarinformation.
  6. Klicka på något av följande avsnitt och redigera användarens profilinformation:
    • Kontaktuppgifter – alternativa e-postadresser, telefonnummer och gatuadresser
    • E-postalias – ytterligare e-postadresser för domän
    • Medarbetaruppgifter – id, befattning, anställningstyp, ansvarigs e-post, avdelning, kostnadsställe, byggnads-id, våningsnamn och våningsdel
    • Fält för anpassade attribut – om du eller en annan administratör har skapat anpassade attribut för användarprofiler anger eller redigerar du deras värden

Välj den kategori du behöver ändra

Tips! När du har lagt till information i ett fält visas ett nytt fält så att du kan lägga till en post. Ange mer information om en post, till exempel Hem eller Arbete, genom att klicka på menyn till höger. Om du vill radera en post klickar du på Ta bort Ta bort till höger.

7. Klicka på Spara längst ned till höger.
  8. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen uppåtpil högst upp till höger.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna visas.

Uppdatera många profiler från ett kalkylark

Med den här metoden kan du uppdatera många profiler samtidigt utan programmering eller Google Cloud Directory Sync.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Massuppladdning av användare högst upp på sidan.
  4. Ladda ned befintlig användardata till en CSV-fil (fil med kommaseparerade värden).
  5. Öppna CSV-filen i ett kalkylprogram, exempelvis Google Kalkylark eller Microsoft® Excel®.

Filen har kolumner för respektive profilattribut.

6. Uppdatera eller fyll i användarnas profilinformation. Om du inte vill att ett attribut ska visas låter du kolumnen vara tom.

Tips! Om du vill lägga till flera telefonnummer eller adresser för en användare anger du värdena i kolumnen och avgränsar dem med kommatecken.

7. Spara CSV-filen med CSV som filtyp.
  8. Klicka på Ladda upp för att ladda upp filen.

Du hittar riktlinjer och tips i Lägga till flera användare samtidigt.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna visas.

Massuppdatering av profiler (LDAP eller API)

Med dessa metoder kan du uppdatera många profiler med data från organisationens LDAP-katalog eller annan källa.

Tillgängliga användarprofilfält

Redigera följande fält om du vill ange profilinformation som delas via Google-tjänster.

Profilvärde Exempel Administratörskonsolfält Directory API-egenskap GCDS-attribut
Namn Elisa Beckett Byt namn på användare name Förnamn, Efternamn
Profilfoto   Foto Users.photos inte tillgängligt
E-postadress elisa.beckett@ink-42.com Primär e-post primaryEmail Primär e-post
Telefonnummer 1 949-555-0198 Mobil phones[] Telefonnummer jobb
Befattning Kontoansvarig Befattning organizations[].title Befattning
Ansvarigs e-postadress kat.deburgh@ink-42.com Ansvarigs e-postadress relations[].type.manager Chefens DN
Avdelning Marknadsföring Avdelning organizations[].department Avdelning
Organisation Ink 42 Ändra organisationens namn organizations[].name Företagsnamn
Arbetsplats Byggnad B-2-151C Byggnads-id, våningsnamn, våningsdel locations[] med type=desk Byggnads-id, våningsnamn
länkar Katalog | Personlig webbplats inte tillgängligt websites[] inte tillgängligt

Relaterade ämnen

Information om andra sätt att uppdatera användarprofiler finns på: