Gegevens toevoegen aan het profiel van een gebruiker

Als directorybeheerder kunt u gegevens toevoegen aan de profielen van gebruikers, zoals telefoonnummers, secundaire e-mailadressen en bureaulocatie. U kunt gebruikersprofielen individueel bewerken in de beheerdersconsole. Als u meerdere gebruikers tegelijk wilt bewerken, kunt u de G Suite Admin SDK Directory API of Google Cloud Directory Sync gebruiken.

Uitgebreide profielgegevens brengen gebruikers in contact

Wanneer u profielgegevens toevoegt aan gebruikersprofielen, vinden mensen in uw organisatie deze in veel Google-services:

• Individuele en groepsadressen worden automatisch aangevuld wanneer gebruikers ze invoeren in Google-services als Gmail, Google Documenten en Drive.
  • Agenda geeft op een slimme manier suggesties voor vergaderruimten gebaseerd op de locatie en het aantal gasten (hiervoor moet Agenda zijn ingesteld).
  • Gebruikers vinden profielgegevens in Google-services. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld op iemands profielfoto tikken of er de muisaanwijzer op plaatsen, wordt er een kaart geopend met de gegevens van die persoon.

• Gebruikers zien de bedrijfshiërarchie (alleen op Android en iOS). Als u aan alle gebruikersprofielen in de organisatie een manager toevoegt, wordt er automatisch een bedrijfshiërarchie gemaakt en gedeeld.

Wat u kunt updaten

U kunt de volgende gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:

U kunt gebruikers ook een deel van hun profielgegevens zelf laten updaten, zoals hun naam, foto en werklocatie.

Een profiel updaten in de beheerdersconsole

Dit is de eenvoudigste manier om enkele gebruikersprofielen te updaten. Als u veel profielen moet updaten, gebruikt u een van de methoden om profielen met meerdere tegelijk te updaten die in de volgende gedeelten worden beschreven.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.
  5. Klik op Gebruikersgegevens.
  6. Klik op de volgende gedeelten om de profielgegevens van de gebruiker te bewerken:
    • Contactgegevens: secundaire e-mailadressen, telefoonnummers en fysieke adressen
    • E-mailaliassen: aanvullende e-mailadressen in het domein
    • Werknemersgegevens: ID, functie, werknemerstype, e-mailadres manager, afdeling, kostencentrum, gebouw-ID, verdieping en deel van verdieping
    • Velden met aangepaste kenmerken: als u of een andere beheerder aangepaste kenmerken heeft gemaakt voor gebruikersprofielen, kunt u de waarden hier invoeren of bewerken

Selecteer de categorie die u wilt wijzigen

Tip: Nadat u gegevens heeft ingevoerd in een van de velden, verschijnt er een nieuw veld waarin u nog een invoer kunt typen. Klik op het menu rechts om meer informatie op te geven voor een invoer, zoals Thuis of Werk. Verwijder een invoer door rechts op Verwijderen Verwijderen te klikken.

7. Klik rechtsonder op Opslaan.
  8. (Optioneel) Klik rechtsboven op de pijl-omhoog Pijl-omhoog om terug te gaan naar de accountpagina van de gebruiker.

Het kan 24 uur duren voordat uw wijzigingen zijn doorgevoerd in de algemene directory.

Meerdere gebruikersprofielen tegelijk updaten

Als u veel gebruikersprofielen moet updaten of als u gegevens wilt toevoegen die u niet kunt toevoegen in de beheerdersconsole, gebruikt u een van de volgende methoden:

Gegevens invullen in gebruikersprofielen

Als u de profielgegevens wilt instellen die in Google-services worden gedeeld, bewerkt u de volgende velden. Hoe meer velden u invult, hoe eenvoudiger gebruikers met elkaar in contact kunnen komen en kunnen samenwerken. Opmerking: Gmail-gebruikers kunnen hun weergavenaam zelf wijzigen.

Profielwaarde Voorbeeld Veld in de beheerdersconsole Directory API-kenmerk GCDS-kenmerk
Naam Elisa Beckett Naam gebruiker wijzigen name Voornaam, achternaam
Profielfoto   Foto Users.photos niet beschikbaar
E-mailadres elisa.beckett@ink-42.com Primair e-mailadres primaryEmail Primair e-mailadres
Telefoonnummer +1 949-555-0198 Telefoon phones[] Telefoonnummers werk
Functie Accountmanager Functie organizations[].title Functie
E-mailadres manager kat.deburgh@ink-42.com E-mailadres manager relations[].type.manager DN van manager
Afdeling Marketing Afdeling organizations[].department Afdeling
Organisatie Ink 42 Naam organisatie wijzigen organizations[].name Bedrijfsnaam
Bureaulocatie Gebouw B-2-151C Gebouw-ID, verdieping, deel van verdieping locations[] met type=desk Gebouw-ID, verdieping
Links Directory | Google+ | Persoonlijke site niet beschikbaar websites[] niet beschikbaar