Förnya en domänregistrering som har löpt ut

Om du köper en domän via Google och inte förnyar domänregistreringen innan den löper ut, slutar vissa Google Cloud-tjänster, till exempel Gmail, att fungera. Du riskerar också att förlora äganderätten till domänen.

Domänregistreringen löper ut om du inte har ställt in den på automatisk förnyelse på administratörskonsolen eller om din automatiska betalning misslyckas.

Vi kan inte garantera att du kan förnya en domän du köpt via Google som upphört att gälla. Det beror på om domänen är fortfarande är tillgänglig hos din domänvärd. I vilket fall som helst ska du försöka att förnya domänen direkt. Ju längre du väntar, desto mindre troligt är det att du kommer att kunna förnya. Som en allmän regel bör du förnya inom 3 dagar från det officiella förnyelsedatumet för att öka chanserna till en framgångsrik förnyelse.

Kontrollera och uppdatera dina förnyelseinställningar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration på domänregistrering.
  4. I det utökade avsnittet, om Förnyelsealternativ inte är inställt på automatisk förnyelse, klickar du på Ändra och väljer alternativet Förnya automatiskt för att aktivera automatisk förnyelse.
  5. Klicka på konto-id:t för din prenumeration.
  6. Kontrollera att din primära betalningsmetod är giltig och aktuell. Gör i annat fall något av följande:

Nästa steg

När du har aktiverat automatisk förnyelse och åtgärdat betalningsmetoden försöker vi att förnya din domän. Om vi lyckas markeras din faktureringsprenumeration för domänregistrering som Aktiv och dina Google-tjänster återupptas. Vi debiterar även din betalningsmetod för förnyelse i början av följande månad.

Om förnyelsen inte fungerar

Om vi ​​inte kan förnya domänen hos din värd avbryter vi din domänregistreringsprenumeration på administratörskonsolen. Du kan fortfarande få tillgång till faktureringskontot från sidan Fakturering.

Om din domän fortfarande är tillgänglig kan du försöka förnya den direkt hos domänvärden. Gör detta genom att logga in på ditt domänkonto med värden (inte med Google). Följ anvisningarna i Få åtkomst till domäninställningarna.