Göra en manuell betalning eller betala tidigt

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om du gör en betalning för att åtgärda en misslyckad betalning ska du i stället läsa Åtgärda betalnings- och faktureringsproblem.

Även om du betalar för Google-prenumerationen med automatisk betalning kanske du vill göra en manuell betalning i följande fall:

• Täcka framtida kostnader genom att betala i förskott för flera veckor eller en månad.
  • Betala med en betalningsmetod som inte är din primära eller sekundära betalningsmetod.
  • Fördröja en automatisk debitering genom att göra en inbetalning nu till ditt saldo.

Betala

Betala valfritt belopp. Du kan använda valfri betalningsmetod i faktureringskontot eller betala med en ny betalningsmetod.

Tips! Om du vill dela upp det utestående saldot mellan betalningsmetoderna upprepar du steg 5–8 för varje betalningsmetod tills det utestående saldot har betalats.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på konto-id:t för din prenumeration.
  4. Klicka på Betala tidigt eller Gör en inbetalning under Ditt saldo.
  5. Välj eller lägg till en betalningsmetod på skärmen Gör en inbetalning:

Om du betalar via ett bankkonto kan det ta upp till tio arbetsdagar innan betalningen har slutförts.

• Om du vill använda betalningsmetoden som visas: Hoppa till steg 7.
    • Om du vill använda en annan betalningsmetod än den befintliga klickar du på nedåtpilen bredvid betalningsmetoden som visas och väljer en annan.
    • Om du vill lägga till en ny betalningsmetod klickar du på nedåtpilen bredvid betalningsmetoden som visas. Välj alternativet för att lägga till ett kredit- eller bankkort eller ett bankkonto (om tillgängligt) och ange de uppgifter som efterfrågas.
  6. (Valfritt) Om du vill göra ett kort eller konto till din primära betalningsmetod för återkommande betalningar markerar du rutan Använd den här betalningsmetoden.

7. Ange hur mycket du vill betala. Den minsta betalningen är 10 USD eller motsvarande i lokal valuta.
  8. Klicka på Gör en inbetalning.
  9. Se till att betalningsuppgifterna är korrekta och klicka sedan på Bekräfta följt av OK.

Efter din manuella betalning

• Ditt saldo uppdateras när betalningen har auktoriserats
  • Kontot återgår till den vanliga faktureringsperioden. Du debiteras automatiskt sista dagen i varje månad.

Vanliga frågor om manuell betalning

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Varför debiterades mitt konto automatiskt trots att jag har gjort en manuell inbetalning?

Det finns två skäl till att du kanske debiteras när du har gjort en manuell betalning:

• En automatisk betalning höll redan på att genomföras när du gjorde din betalning.

När du gör en manuell betalning kan en automatisk debitering för en del av eller hela ditt saldo redan vara påbörjad. I detta fall kan den automatiska betalningen också göras. Det är mest sannolikt att detta händer om du gör en betalning i slutet av kalendermånaden eller av en 30-dagars faktureringsperiod.

• Din manuella betalning täckte föregående månads debiteringar och inte den kommande månadens.

När du gör en manuell betalning återgår kontot till den vanliga faktureringsperioden. En automatisk debitering görs en månad efter din sista automatiska betalning.

Vad händer om min manuella betalning misslyckas?
  • Om din manuella betalning misslyckas och tjänsten är aktiv, fortsätter den att vara aktiv tills den aktuella faktureringsperioden är slut.
  • Om tjänsten befinner sig i fristperioden på 30 dagar på grund av en misslyckad betalning kan du fortfarande komma åt ditt konto. Förhindra avstängning genom att gå till Tillfälligt betalningsfel för information om varför betalningen misslyckades.
  • Om tjänsten stängs av och din manuella betalning misslyckas förlorar du åtkomsten till kontot. Följ de här stegen för att åtgärda betalnings- och faktureringsproblem.
  • För att undvika påverkan på tjänsten rekommenderar vi att du använder ett kreditkort så att betalningen sker omedelbart. Det tar upp till sju dagar att rensa manuella betalningar från bankkonton, medan manuella betalningar från ett kreditkort rensas nästan omedelbart.
  • Om du vill överklaga en väntande betalning för ett bankkonto kontaktar du support för Google Workspace.
  • Försök inte att göra en manuell betalning igen när du har gjort en manuell betalning eftersom det leder till en dubblettbetalning.
Vad händer om jag initierar en betalning som överstiger saldot?
  • Du kan när som helst göra en betalning för ett belopp som är högre än ditt saldo. Om du gör det debiteras du inte förrän det extra beloppet har förbrukats och slutet på nästa faktureringscykel har nåtts.
  • När du betalar mer än ditt saldo skapar du en kredit på kontot. Om du har pengar på kontot debiterar vi din månadsbetalning från din kredit i stället för via din primära betalningsmetod.