Een handmatige betaling uitvoeren of eerder betalen

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als u een betaling uitvoert om een mislukte betaling op te lossen, gaat u naar Problemen met de betaling en facturering oplossen.

Zelfs als u automatisch betaalt voor uw Google-abonnement, kunt u ervoor kiezen in de volgende situaties een handmatige betaling uit te voeren:

• Toekomstige kosten dekken door enkele weken of een maand vooruit te betalen.
  • Betalingen doen met een andere betaalmethode dan uw primaire of back-upbetaalmethode.
  • Een automatische betaling uitstellen door nu een betaling te doen.

Een betaling uitvoeren

Betaal elk gewenst bedrag. U kunt elke betaalmethode in uw factureringsaccount gebruiken of betalen met een nieuwe betaalmethode.

Tip: Als u uw openstaande saldo tussen betaalmethoden wilt verdelen, herhaalt u stap 5-8 voor elke betaalmethode totdat het openstaande saldo is betaald.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik op de account-ID van uw abonnement.
  4. Klik onder Uw saldo op Eerder betalen of Een betaling uitvoeren.
  5. Selecteer een betaalmethode of voeg er een toe op het scherm Een betaling uitvoeren.

Als u via een bankrekening betaalt, kan het 10 werkdagen duren voordat de betaling wordt verwerkt.

• Als u de weergegeven betaalmethode wilt gebruiken, gaat u naar stap 7.
    • Als u een andere bestaande betaalmethode wilt gebruiken, klikt u naast de weergegeven betaalmethode op de pijl-omlaag en selecteert u een andere methode.
    • Als u een nieuwe betaalmethode wilt toevoegen, klikt u naast de weergegeven betaalmethode op de pijl-omlaag . Selecteer de optie om een creditcard of betaalpas toe te voegen (indien beschikbaar) en voer de vereiste gegevens in.
  6. (Optioneel) Als u van een kaart of account uw primaire betaalmethode wilt maken voor terugkerende betalingen, vinkt u het vakje Deze betaalmethode gebruiken aan.

7. Geef aan hoeveel u wilt betalen. Het minimumbedrag is meestal $ 10 of het equivalent daarvan in uw valuta.
  8. Klik op Een betaling uitvoeren.
  9. Controleer of de betalingsgegevens juist zijn en klik op Bevestigen and then OK.

Na een handmatige betaling

• Uw accountsaldo wordt geüpdatet wanneer de betaling is geautoriseerd
  • Uw account gaat verder volgens de normale betalingscyclus. De kosten worden automatisch in rekening gebracht op de laatste dag van elke maand.

Veelgestelde vragen over handmatige betalingen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Waarom is er toch automatisch een bedrag afgeschreven van mijn rekening nadat ik een handmatige betaling heb uitgevoerd?

Er zijn twee mogelijke redenen waarom er opnieuw een bedrag wordt afgeschreven nadat u een handmatige betaling heeft uitgevoerd:

• Er werd al een automatische betaling verwerkt op het moment dat u de betaling uitvoerde.

Als u een handmatige betaling uitvoert, kan het zijn dat er op dat moment al een automatische betaling voor een deel of uw gehele kosten werd verwerkt. In dat geval kan het gebeuren dat de automatische betaling ook wordt uitgevoerd. Dit gebeurt meestal als u een betaling doet aan het einde van de kalendermaand of van een factureringsperiode van 30 dagen.

• Uw handmatige betaling heeft ervoor gezorgd dat de kosten van de afgelopen maand werden betaald, niet de kosten van de komende maand.

Nadat u een handmatige betaling heeft uitgevoerd, gaat uw account verder volgens de normale factureringscyclus. Eén maand na uw laatste automatische betaling kunt u weer een automatische betaling verwachten.

Wat moet ik doen als een handmatige betaling mislukt?
  • Als een handmatige betaling mislukt en uw service momenteel actief is, blijft de service actief tot het einde van de huidige betalingscyclus.
  • Als u voor de service in een respijtperiode van 30 dagen zit, omdat een betaling is mislukt, heeft u nog steeds toegang tot uw account. Als u opschorting wilt voorkomen, gaat u naar Tijdelijk betalingsprobleem voor de redenen waarom de betaling mogelijk is mislukt.
  • Als uw service is opgeschort en een handmatige betaling mislukt, raakt u de toegang kwijt tot uw account. Volg deze stappen om problemen met de betaling en facturering op te lossen.
  • We raden u aan een creditcard te gebruiken, zodat de betaling meteen wordt doorgevoerd. Het kan 7 dagen duren voordat een handmatige betaling via een bankrekening is verwerkt. Handmatige betalingen via een creditcard worden vrijwel meteen goedgekeurd.
  • Als u bezwaar wilt maken tegen een openstaande betaling via een bankrekening, neemt u contact op met Google Workspace-support.
  • Probeer, nadat u een handmatige betaling heeft uitgevoerd, niet opnieuw een handmatige betaling uit te voeren. Als u dit wel doet, wordt de betaling dubbel uitgevoerd.
Wat gebeurt er als ik een betaling uitvoer voor meer dan het openstaande bedrag?
  • U kunt op elk gewenst moment een betaling uitvoeren voor een groter bedrag dan het openstaande bedrag. Als u dit doet, worden kosten pas weer in rekening gebracht als het extra betaalde bedrag is opgebruikt en u het eind van uw volgende betalingscyclus heeft bereikt.
  • Als u meer betaalt dan het openstaande saldo, heeft u dus een krediet in uw account. Dit krediet wordt dan gebruikt voor uw maandelijkse betaling en uw primaire betaalmethode wordt niet gebruikt.