Groepen beheren

Meer informatie over gereserveerde woorden

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, bekijkt u het Helpcentrum voor Google Groepen." "

De volgende woorden kunnen niet worden gebruikt in de e-mailadressen van groepen die je maakt via groups.google.com:

• abuse
  • admin
  • administrator
  • hostmaster
  • majordomo
  • postmaster
  • root
  • ssl-admin
  • webmaster

Als u groepen maakt in de Google Beheerdersconsole, kunt u gereserveerde woorden gebruiken als e-mailadressen. U kunt ze echter niet toevoegen als e-mailaliassen voor groepen.

Over abuse en postmaster

Abuse en postmaster worden anders behandeld dan andere gereserveerde woorden. Als u in de Beheerdersconsole groepen maakt met het e-mailadres abuse of postmaster, wordt het volgende bericht weergegeven:

'De instellingen zijn niet opgeslagen, omdat er een fout is opgetreden'.

De groepen worden echter wel gemaakt en worden weergegeven in de groepslijst in de Google Beheerdersconsole.

Als u probeert de instellingen te wijzigen voor een groep met het e-mailadres abuse of postmaster, wordt het volgende bericht weergegeven:

'De groepsinstellingen kunnen niet worden geüpdatet. Probeer het later opnieuw.'

Dit bericht wordt weergegeven omdat u de instellingen van groepen met het e-mailadres abuse of postmaster niet kunt wijzigen. U kunt alleen leden toevoegen of verwijderen aan en u abonneren op of afmelden voor e-mails van deze groepen.

Omgaan met misbruik, spam en technische problemen