Installera och förbereda

5. Fylla i formuläret för systeminställningar

När du har skapat Google Calendar Resource Sync (GCRS)-databasen öppnas GCRS-systemkonfigurationsformuläret automatiskt. Fyll i formuläret enligt anvisningarna nedan.

Du är på steg 5 av 5

Steg 1: Välj fliken Allmänt

Fält Beskrivning och åtgärd
Status Används för att aktivera eller inaktivera GAIA-synkroniseringsagenten.

Ställ in den på Aktiverad..

Administratör Synkagenten försöker lösa ett Google-användarnamn till ett HCL Notes-användarnamn när händelsen läggs till i Notes-kalendern. Om det inte går att hitta Notes-namnet lägger systemet till personen som äger namnet i det här fältet som ägare till händelsen i Notes.
Filnamn för Domino-katalogen Ange filnamnet för HCL Domino-katalogen som ska användas när resurser läses in i vyn Resurser.
Servertidszon Välj en tidszon för servern.

Alternativ 2: Auktorisera med ett tjänstkonto

Ladda upp JSON-filen

1. Klicka på Ladda upp nyckelfil och ladda upp JSON-nyckelfilen (som skapades tidigare).

När uppladdningen är klar kan du visa och auktorisera tjänstkontots klient-id och omfattningar längst ned i formuläret.

2. Kopiera Klient-id.

Auktorisera klient-id:t

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn på administratörskonsolen följt av Säkerhetföljt avÅtkomst och datakontrollföljt avAPI-kontrollerföljt avHantera domänomfattande delegering.
    Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.
  3. Klicka på Lägg till ny och ange tjänstkontots klient-id.

Du hittar id:t (kallas även unikt id) i JSON-filen som du laddade ned när du skapade tjänstkontot eller i Google Cloud (klicka på IAM och adminföljt avTjänstkontonföljt avnamnet på ditt tjänstkonto).

4. För OAuth-omfattningar kopierar och klistrar du in följande omfattningar:

https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.resource.calendar,
    https://www.googleapis.com/auth/calendar,
    https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user

5. Klicka på Auktorisera.
  6. Välj det nya klient-id:t, klicka på Visa information och försäkra dig sedan om att varje omfattning visas.

Om en omfattning inte finns med klickar du på Redigera och anger den omfattning som saknas. Klicka sedan på Auktorisera. Det går inte att redigera klient-id:t.

Steg 3: Välj alternativ på fliken Nätverk

Fält Beskrivning och åtgärd
Fördröjning mellan HTTP-inlägg För optimal prestanda ska värdet vara 0,0.

Om du får HTTP-lås eller svar om att tjänsten inte är tillgänglig från Google kan du höja värdet för att tillåta en fördröjning mellan förfrågningarna.

HTTP-transport Välj ServerXMLHTTP.

XMLHTTP stöds inte i produktionsmiljöer och stödjer inga inte några proxyalternativ.

Proxyserver

Om Domino-servern ansluter till webben via en proxyserver anger du serverns webbadress i formatet värdnamn:port eller IP-adress:port.

Proxyuppgifter Om proxyn kräver användaruppgifter anger du användarnamn och lösenord.
Tidsgränsen har nåtts för nätverket Tidsgränser kan uppstå mellan Domino- och Googles servrar och systemet kan avslutas tidigt.

Om du vill ignorera tidsgränser och låta systemet vänta på att Googles servrar ska svara väljer du Av.

Steg 4: Granska fliken Avancerat

Fält Beskrivning och åtgärd
Detaljerad händelseloggning Som standard loggas följande systemhändelser i GCR-loggdatabasen:
  • Produktauktorisering
  • Resursbestämmelser och uppladdningar
  • Synkroniseringshändelser på resursnivå
  • Konfliktrapporter

Du kan aktivera detaljerad händelseloggning för att visa synkroniseringshändelser på händelsenivå, inklusive kalenderkonflikter för varje resurs.

Sidstorlek för Google-flöde Detta är antalet händelser som begärts av systemet i ett Google-flöde under synkroniseringen.

Om händelserna överskrider det värde som anges här begär systemet ytterligare sidor tills alla händelser har behandlats.

Åtkomstmetod för resursdatabas Som standard matchar GCRS-händelser i Google-flödet med händelser i Notes med hjälp av databassökmetoden. För bättre prestanda kan du byta till en vy. Om du väljer åtkomstmetoden med vy ska du tänka på följande:
  • Den som signerat GCRS-databasen måste ha åtkomsten Designer (eller högre) till Resource Reservations-databasen.
  • GCRS lägger till en vy i Resource Reservations-databasen. Om du gör det ökar den totala databasstorleken.

Nästa steg

Konfigurera resurser för synkronisering

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.